Hoe kwam ik tot de beslissing om vegetarisch te gaan eten?
Wat viel mij op in deze maanden?
- Ik ging veel meer variëren met eten, niet standaard elke dag aardappels/groente/vlees(vervanger) of bijvoorbeeld pasta. Ik at vooral veel meer soorten groenten en ook veel meer groente per dag.
- Ik vond koken ineens veel leuker. Wekelijks ging ik op zoek naar nieuwe recepten die ik wilde uitproberen en ik wilde veel meer moeite in mijn maaltijden stoppen.
- Er zijn heel veel goede maaltijden te maken zonder vleesvervangers.
- Het is niet duurder dan wél vlees eten. Vlees is eigenlijk best duur en groenten en peulvruchten zijn dat vaak niet of minder. Ook is tempeh en tofu goedkoop te verkrijgen.
- Uiteten gaan in een klein dorp kan een hele opgave zijn. In de grotere steden is dit daarentegen echt geen probleem, daar zijn tegenwoordig zoveel goede opties.
- In zoveel producten zijn dierlijke producten verwerkt, bijvoorbeeld in redelijk veel chips met aparte smaakjes.
- Ik mis vlees niet. Nu eenmaal mijn ogen zijn geopend heb ik er gewoon geen behoefte meer aan.
- Mensen kunnen er door worden geïnspireerd en zelf ook vaker plantaardig gaan eten. Het goede voorbeeld geven en inspireren heeft gegarandeerd meer nut dan het willen opdringen bij mensen.
- Ik vind groente zoveel lekkerder dan hiervoor. Ik experimenteer veel met kruiden en nieuwe bereidingswijzen.
Mijn tips om vaker vegetarisch of veganistisch te eten of hier meer over te leren
- @plantbased_dennis
- @vienneforhealth
- @lobkefaasen
- @bonusvegan
- @veggiereporter
- @wateetjedanwel
Comments
- 7 nov
1- 30 okt
1- 30 okt
1