Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Als dit het ergste is ...

Dag twee van eerste kuur Chenezing zit erop. Nog acht maal 2 dinsdagen te gaan, maar ik denk dat het er minder worden, zoals oncoloog een soort van voorspelde.

Geschreven door Marions Moon
Gepubliceerd op: 30 juli 2021
10
23
15
Room with a view. Heerlijk weer de kamer voor mij alleen. Echt fijn!
Room with a view. Heerlijk weer de kamer voor mij alleen. Echt fijn!
Kuur één van de negen is voorbij. Twee dinsdagen achter elkaar en dan twee weekjes rust. Dan start kuur twee, met weer twee dinsdagen achter elkaar.

Dit keer was het beduidend korter. Na 3 uur stond ik weer op straat. Dat is prima te overzien. De eerste dag van de kuur duurt vanaf nu ongeveer 5 á 6 uur, inclusief ijskap. De tweede dag dus zo'n 3 uur.

Hoe is het gegaan?
Nou, mijn darmen zijn compleet van de leg. Dat is een beetje goochelen met laxeer en remmers. Iedere dag opnieuw bekijken. Maar ik ben er vanaf afgelopen vrijdag flink druk mee, waarvan ik een kleine vier dagen flink van geslapen heb. Wat maakt dat een mens onwijs moe en zwak zeg.
Maar ik lijk het een beetje te begrijpen sinds gisteren. Gisteren een goede dag, vandaag ietsje minder, maar m'n lunch van 12.00 uur zit er nog in. 😉

M'n haren zitten nog op m'n hoofd en einde deze week, maar toch in ieder geval volgende week wordt een beetje duidelijk hoe de haaruitval zal uitpakken, ondanks de ijskap.
En of het door de nieuwe haarproducten komt, of door de Chenezing, dat zal de tijd leren, maar ik heb heel veel kriebel op mijn hoofd.
Morgen nieuwe ronde bij de haarspecialist. Ze heeft een paar krullenbolletjes op voorraad. Ben benieuwd. Hoop nog steeds dat het niet nodig zal zijn.

Naast deze twee bijwerkingen, heb ik er nog eentje bij gekregen. Huidproblemen. In mijn gezicht. Nu had ik al niet de naam een prachtige huid te hebben, maar nu plopt de acné eruit en nog wat gekke storingen.
Dus daar ook nieuwe producten voor besteld. PH-neutraal. En eens kijken of dat m'n huid rustiger zal maken.

Maandag naar m'n nieuwe tandarts, want mijn gebit verdient nu wat extra zorg. Waaronder goed schoonmaken.
Mijn gebit valt uit elkaar, en dat komt mede door mij. Waaronder twee kiezen tot op het tandvlees afgebroken. Dat is niet praktisch met kauwen. Ik heb geen pijn, dus het zit me niet in de weg. Maar wil toch wel weer een kek gebitje 😉
En nu ik borstkanker kan doorstaan, kan de tandarts er ook nog wel bij.
Mijn oude tandarts is met pensioen en de praktijk waar hij in werkte bood mij niet de kwaliteit zoals hij die bood. Vooral de communicatie was wat lomp. Niet doen als je een angstige patiënt voor je hebt. Dus tijd voor een tandarts die meeleeft en je angst begrijpt. Aan de telefoon klonk het in ieder geval al heel fijn. Dus, dat ook weer geregeld. Kijk er natuurlijk nog steeds niet naar uit. Allesbehalve.

Maar nu het goede nieuws.
Ik dacht eerst dat ik het me afgelopen zondag verbeeldde, maar dat deed ik niet. Vijf dagen na de allereerste dag van Chenezing is mijn tumor veranderd. En daarmee ook mijn borst. De tumor is niet meer van steen, en ik kan het dus niet meer vastpakken. Hij is soepel, en daarmee mijn borst ook weer. Ze danst weer op de maat van mijn loop. Als ik niet geweten had dat ik kanker had, dan had ik het nu slecht onderkend. Behalve dat de borst nog wel groter is, maar die begint ook te slinken tot eigen formaat.
Wauw!! En dat al na vijf dagen! Dat belooft wat goeds.

Ik ga dan ook gestaag door met Reiki geven. Alles voor behoud van mijn borst. Niks nie amputatie nie. En ik vond nog wat anders leuks om erbij te doen. Eerst denkend aan behoud van mijn haren, maar later voegde zich daar spontaan een andere gedachte/gevoel bij. Kennen jullie die hype van haarspinmassage-gereedschapje, nog? Ik zal even een foto laten zien.
Hoofdhuidmassage (spin of prikkel)
Hoofdhuidmassage (spin of prikkel)
Die zet je dus op je bolletje en kan je je hoofdhuid masseren. Niet alleen goed voor mijn haren, maar ook voor de ontspanning. Maar terwijl ik Reiki en massage geef, kreeg ik ineens een ingeving. Dat spin-ding geleidt als een wilde. Dus had ik bedacht dat als ik Reiki geef, de energie door de spin te laten stromen. En dat is behoorlijk krachtig kan ik je zeggen. Zo mooi dat ik na zoveel jaar nog steeds nieuwe dingen leer met Reiki.

Dus, al met al, niet helemaal zonder problemen, maar als dit het ergste is ....


Vind je het leuk meer te lezen?
Kijk dan op mijn startpagina Marion's Moon
10
Geschreven door Marions Moon
Gepubliceerd op: 30 juli 2021
10
23
15

Comments

 • 4 aug
 • 0
Zo'n haarspinmassagegeleidingsgeval hebben wij ook :-)
Je bent goed bezig, sterkte met het vervolg!
 • 4 aug
0
 • 1 aug
 • 0
<3 ik wens je moed, sterkte en veel liefde toe.
 • 1 aug
0
 • 1 aug
 • 0
Veel goede moed in elk geval !
 • 1 aug
0
 • 31 juli
 • 1
ik had al een reactie gegeven en zeg nu succes maandag bij de tandarts!!
1
 • 31 juli
 • 1
Sterkte en hopelijk gaat alles naar jouw wens!
een kopje koffie!
 • 31 juli
1
Laad meer

Recente en relevant artikelen