Artikel.nl
Artikel.nl. Wie zijn ze? Wat doen ze?

Op zoek naar antwoorden...

Geschreven door Saar Tranchet
Gepubliceerd op: 25 aug 2021
8
27
19
Een paar maanden terug kreeg ik via een ander platform een uitnodiging om te komen deelnemen aan dit mooie nieuwe initiatief genaamd Artikel.nl. Daar ik met men schrijfsels wat op de dool was geraakt, vond ik het best interessant om dit nieuwe platform te ontdekken. Ik voelde meteen gezellige sfeer en bleek dus lekker hangen en... jawel koffie drinken (hoewel ik dit in werkelijkheid totaal niet lust :p).

Ik merkte ook dat het geheimzinnige algoritme dat artikel.nl gebruikt om schrijvers van een beloning te voorzien me best wat opbracht. Elke dag een klein beetje, maakte na een maand toch al een mooi bedragje. Dus ook dat is zeker motiverend. Echter...

Ik zit hier nu twee maand en bedacht zo'n twee weken geleden eens het uitbetalingssysteem te proberen. Als test schreef ik €1 naar men bankrekening. Deze heb ik tot nader order niet mogen ontvangen, noch is hij mij teruggestort of heb ik enig bericht ontvangen over de verwerking hiervan. Dat maakt dat ik me nu toch wel vragen begin te stellen.

Eveneens heb ik - net als anderen, zo blijkt - geprobeerd contact te zoeken met iemand van het platform in de hoop er te kunnen aan meewerken als eventuele ondersteuning. Ook daar bleef mijn boodschap meermaals onbeantwoord. Deze zaken zorgen ervoor dat ik me toch wat ongerust begin te maken. Wat doe ik hier? Is dit wel koosjer?
Op zich moet je natuurlijk niet bloggen voor de financiële kant, hoewel die, zoals ik reeds eerder aangaf, toch een extra motivatie geeft. Maar meer dan dat verwacht ik eerlijkheid en openheid. En dat lijkt momenteel toch te ontbreken.

Dus vandaar deze oproep aan artikel.nl: Laat jullie horen! Wie zijn jullie en wat is het concrete vooruitzicht. Ik wil graag weten wat er speelt en mijn blik verruimen ;-)
Alsook aan mijn mede schrijf collega's hier, wat denken jullie? Heeft iemand nog dit gevoel?

Mvg
Saar
8
Geschreven door Saar Tranchet
Gepubliceerd op: 25 aug 2021
8
27
19

Comments

 • 2 sep
 • 1
Ik vind het vervelend dat je ik geen artikel kan verwijderen, terwijl ik nog geen uitbetaling heb aangevraagd.
 • 2 sep
1
 • 1 sep
 • 0
Mooie vragen stel je. Ik loop er zelf tegenaan dat ik niet weet wanneer een artikel goed is of niet. Ik schreef een artikel, kreeg ook veel views en wat koffie, maar deze tellen niet mee, omdat mijn bericht niet goedgekeurd is.
0
 • 30 aug
 • 0
Uitbetaling vandaag mooi ontvangen dus dat loopt goed. Enkel aan hoe de waarderingverloopt en zichtbaarheid kan nog veel positief verbeteren denk ik. Ik weet niet of jullie dit ook ervaren maar heb aantal lezers die uiteindelijk afhaken omdat ze gewoon niet meer terug ingelogd geraken, valt me toch op, zijn soms zelfs volgers dus, aan het registratie en inlogsssysteem kan misschien ook wat veranderen. Vooral eenvoudiger en duidelijker zou handig zijn want voor vele mensen grote struikelblok. Logisch ook dat iets nieuw groeiproblemen heeft, dat is normaal dus komt wel in orde maar zou meer lezers en volgers betekenen volgens mij x
 • 30 aug
0
 • 29 aug
 • 0
Hoi Saar, naar aanleiding van jouw opmerking in de week heb ik ook 1 euro laten uitbetalen ,moet eens checken of ik deze ontvangen heb, zal het ook laten weten hier maar ik mis ook betrokkenheid. Ik ben er zeker van dat er qua website geweldig werk geleverd wordt maar het allerbelangrijkste is de inzet en waardering van een community.

Artikel.nl , ik begrijp uit jullie reactie dat er meerdere projecten zijn en dan zijn er prioriteiten. Belangrijk om aan te stippen dat financiële beloning, (waar ik op vertrouw hier) mooi meegenomen is maar verbondenheid is essentieel en daar blijft dit platform voorlopig te weinig aandacht aan schenken. Dit is dus een warme oproep om ons zichtbaarder te maken en jullie x Keuzes betekenen soms succes of verlies.
 • 29 aug
0
 • 26 aug
 • 2
Het zou inderdaad mooi zijn als Artikel.nl wat meer aanwezig zou zijn en zeker inhoudelijk verder in zou gaan op gestelde vragen. Ik denk dat dit platform zijn voordeel zou kunnen halen uit de betrokkenheid van de schrijvers die zich nu niet serieus gehoord voelen.
 • 26 aug
2
Laad meer

Recente en relevant artikelen