Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Astrologie, is het serieus?

Vroeger las ik soms korte horoscopen. Ik lachte er vaak wat om en nam het weinig serieus. Deze algemene zinnetjes gaven me vooral een kort vermaak in plaats van inzichten. Inmiddels heb ik meerdere astrologische readings ontvangen en gesprekken gehad met paranormale hulplijnen. En toch vraag ik mij nog af; astrologie, hoe serieus is het?

Geschreven door Anique van Nistelrooij
Gepubliceerd op: 9 aug 2021
0
20
0
Bron foto: Pixabay
Bron foto: Pixabay
Tot een paar maanden geleden bevond ik mij regelmatig tussen de “New Age” cultuur op Koh Phangan in Thailand. Binnen deze cultuur wordt astrologie relatief serieus genomen en dit maakte mij nieuwsgierig. Zeer sceptisch en met hoop op een beetje herkenning ben ik mijzelf stapje-voor-stapje gaan verdiepen. Bij een terugkomst in Nederland zag ik steeds vaker een verdieping van de onderwerpen astrologie en spiritualiteit terug komen in tijdschriften. Blijkbaar leeft het hier dus ook. Astrologie, hoe serieus is het?

Astrologie, hoe serieus is het?

Wanneer ik in aanraking kom met astrologie, wordt er gevraagd naar een geboorte chart die specifiek is op tijd, datum en woonplaats. Deze geboorte chart geeft vervolgens een persoonlijk profiel weer. Sommige astrologen raden het af om je persoonlijke geboorte chart als een absolute waarheid aan te nemen en het te zien als een ontdekkingstocht en spiegel naar jezelf. Weer andere astrologen kunnen ontzettend overtuigd zijn van hun bevindingen. Mijn eigen ervaring is dat ik veel herkenning vind in astrologie als ook nog weinig voorspellingen uit heb zien komen. Ik kies er dan ook voor om de astrologie op een luchtige en speelse manier te ontdekken en te zien als een spiegel naar mezelf over wat ik onderweg tegen kom.

Horoscoop apps ideeën

Ben je ook nieuwsgierig naar wat de astrologie te vertellen heeft? De horoscoop apps die mij inspireren en dagelijks wat voer tot nadenken brengen zijn:

CHANI:
Ik heb gelezen dat Chani de huisastroloog is van Oprah Winfrey. Dit maakte mij nieuwsgierig om haar boek te bestellen en app te downloaden. Zij is één van de astrologen die de geboorte chart omschrijft als een ontdekkingstocht en dit spreek mij erg aan. Een leuke app om op een compassievolle aanpak meer verdieping en begrip te krijgen van je geboorte chart en persoonlijke transformaties. Ook vind je in deze app ondersteunende meditaties.

The Pattern:
Deze app vind ik met name leuk vanwege de mogelijkheid om matches te maken. De app omschrijft de relatie tussen twee personen op een positieve en objectieve manier. Ook wordt een persoonlijk profiel geschetst met een dagelijkse update.

Co-Star:
Leuk voor een luchtige dagelijkse boodschap. Tegen een kleine betaling op eigen initiatief, ontvang je een heldere en beknopte uitleg van je huizen en tekens.

Paranormale chats

Een andere categorie om in contact te komen met astrologie zijn de paranormale chats, waarmee ik met regelmaat contact heb gehad. Hierbij heb ik ook voorspellingen ontvangen. Onduidelijk tot de dag van vandaag of ze gelijk hadden, kan ik aangeven dat de sensitiviteit om empatisch te ondersteunen, zeer welkom is geweest. Geloof ik in de paranormale chatlijn? Ik geloof dat sommige mensen het talent hebben om op een empathische manier ondersteuning te bieden en een spiegel voor te houden.

Waar geloof ik in?

Ik geloof in heling en het in contact komen met gevoelens om ervaringen uit het verleden te verwerken, patronen te herkennen en doorbreken en een nieuwe toekomst te creëren. Ik merk dat ik een beetje zweef tussen het nuchtere en het spirituele. Ik geloof in energie, al geloof ik ook in praktische en bewezen toepasbaarheid. Met andere woorden, "actie" genoemd. Ik vertrouw in het Universum als een soort van geloof. Het geeft me steun en kracht wanneer nodig. In mijn beleving kan het helpen om terugkerende onderliggende patronen zichtbaar te maken, waarbij tevens nieuwe acties leiden tot het creëren van een nieuwe werkelijkheid.
0
Geschreven door Anique van Nistelrooij
Gepubliceerd op: 9 aug 2021
0
20
0

Recente en relevant artikelen