Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Balatonmeer - de Hongaarse Zee

Het aantrekkelijke Balatonmeer is gelegen in het westen van Hongarije en is het grootste meer in West en Midden Europa. De Hongaren - die geen zee voorhanden hebben - noemen het daarom ook wel 'de Hongaarse Zee'. 

Geschreven door Het zoete Hongaarse Leven
Gepubliceerd op: 19 aug 2021
6
176
5
Afbeelding door Viktor Vasicsek via Unsplash

Ideaal vakantieweer voor een vriendenprijs

Het azuurblauwe water van dit gigantische meer is ondiep en daardoor heerlijk warm. In de zomer loopt de watertemperatuur snel op naar een aangename zesentwintig graden. Ideaal dus om lekker in te badderen en daarnaast te zonnen op het strand!
Het Balaton is mede door het milde sub mediterrane klimaat de favoriete vakantieplek voor Hongaren. Maar ook buitenlandse toeristen 'herontdekken' het.
Toch is de temperatuur er nooit té warm, zoals je wel eens kan meemaken in landen als Spanje, Italië of Griekenland. Het Balatonmeer is mede door zijn milde sub mediterrane klimaat dé favoriete vakantieplek van Hongaren. Maar ook buitenlandse toeristen 'herontdekken' het Balatonmeer getuige een duidelijke toename in het aantal boekingen naar deze verrassend veelzijdige en mooie vakantiebestemming. Dat heeft wellicht ook te maken met het feit dat een vakantie aan het Balatonmeer heel betaalbaar is omdat de prijzen van verblijf en accommodatie er een stuk lager liggen dan in andere Europese vakantielanden. Een goede én goedkope vakantie dus!
Afbeelding door Adam Kontor via Unsplash

Veelzijdig vakantieplezier

Het bijna zeshonderd vierkante kilometer grote meer heeft een kustlijn van maar liefst 296 kilometer. Samen met Boedapest, dat op nog geen uur rijden ligt, vormt het Balatonmeer de belangrijkste toeristische attractie van Hongarije. De langzaam aflopende zuidoever is het populairst. Daar vind je het meeste vertier in vele toeristendorpen met luxe resorts, bars, cafés, nachtclubs en discotheken.  ​ De noordoever van het Balatonmeer is rustiger met stille dorpjes, mooie bossen, thermaal bronnen en wijngaarden op de vulkanische heuvels. Het is de ideale omgeving voor wandelingen of fietstochten. Bij veel wijnkelders kun je deelnemen aan een wijnproeverij.
Laat je meevoeren over de zachte golven van het Balatonmeer en geniet van betaalbare luxe met een lokaal glaasje wijn in de hand!
Afbeelding door Tim Mossholder via Unsplash

Interesse gewekt?

Wil je ook graag op vakantie naar het Balatonmeer? Check dan interessante aanbiedingen van campings  of privé vakantiehuizen aan het water. Of geniet van alle luxe faciliteiten op een bungalowpark en boek online tegen de laagste prijs.

Reis je liever op eigen houtje kijk dan eens op vluchten en huurauto's. Dat is vaak voordeliger dan afreizen met eigen auto. Of kies voor een volledig verzorgde reis per luxe touringcar
Helemaal gek van Sziget? Dan moet je zeker de relaxte Balatonvariant eens meemaken: het ​Balaton Sound Festival dat elk jaar in juli aan de oever losbarst!
Afbeelding via Pixabay
Afbeelding via Pixabay
6
Geschreven door Het zoete Hongaarse Leven
Gepubliceerd op: 19 aug 2021
6
176
5

Comments

 • 23 aug
 • 1
Mijn jongste liefde: Hongarije!
 • 23 aug
1
 • 21 aug
 • 1
Goeie tip die ik zal onthouden. Leuk geschreven.
1
 • 21 aug
 • 0
Dank je Rudi, staat de koffie klaar?
 • 21 aug
0
 • 21 aug
 • 1
Ik heb er vele zomers in rondgedobberd, in dat Balatonmeer... :-)
1
 • 21 aug
 • 0
Wat grappig! Wij hebben er vorige maand nog gesupt ;-)
 • 21 aug
0

Recente en relevant artikelen