Artikel.nl




Barbecue op een Yakiniku

In dit artikel laat ik zien hoe wij onze eerste ervaring met een Yakiniku barbecue ervaren hebben.

Geschreven door Diaantje Kokomo
Gepubliceerd op: 17 juni 2021
10
27
19
Wij hebben al een hele tijd een Bastard barbecue en mijn man is echt dol op barbecuen. We hebben ook heel lang een rookbarbecue gehad, maar door onze verhuizing en daarmee plaatsgebrek, hebben we die weg gedaan.

Manlief is echter dol op nieuwe dingen ontdekken en op zijn zoektocht ontdekte hij de Yakiniku. Dat is een Japanse barbecue en deze is geschikt om op tafel te zetten.

Binnen in huis kent iedereen wel de steengrill en/of het gourmetstel, maar dit is een mooie vervanging voor buiten. Gezellig met z'n tweetjes of ongeveer 4 personen kun je rondom deze Yakiniku zitten en zelf je vlees, vis of groente bakken.

Waar wij de eerste keer wel achter kwamen, is dat als het waait, er dus wel as uit de Yakiniku kan waaien en dit op je bord terecht kan komen. We gaan nog bekijken of we daar een oplossing voor kunnen vinden. Heb je daar een tip voor, dan hoor ik dat natuurlijk graag van je in de comments.

Hieronder zal ik aan de hand van foto's laten zien hoe alles eruit ziet en hoe ons eerste gebruik bevallen is.
Dit is een bamboe houten plaat die je meegeleverd krijgt als je een Yakiniku aanschaft. Dit voorkomt dat je tafel te heet wordt.
Dit is een bamboe houten plaat die je meegeleverd krijgt als je een Yakiniku aanschaft. Dit voorkomt dat je tafel te heet wordt.
Een Yakiniku heeft net als een 'gewone' barbecue, ook een ontluchtings mogelijkheid. Hiermee regel je hoe hard hij brand en dat is wel fijn, want niemand wil natuurlijk verbrand vlees/vis op zijn bord.
Een Yakiniku heeft net als een 'gewone' barbecue, ook een ontluchtings mogelijkheid. Hiermee regel je hoe hard hij brand en dat is wel fijn, want niemand wil natuurlijk verbrand vlees/vis op zijn bord.
Hier zie je de binnenkant en op dit rooster leg je de houtskool. Wij gebruiken zelf altijd de luxere houtskool. Die is wel wat duurder, maar zijn grotere stukken en branden veel langer als het 'gruis' wat je vaak in bijvoorbeeld supermarkten koopt.
Hier zie je de binnenkant en op dit rooster leg je de houtskool. Wij gebruiken zelf altijd de luxere houtskool. Die is wel wat duurder, maar zijn grotere stukken en branden veel langer als het 'gruis' wat je vaak in bijvoorbeeld supermarkten koopt.
De tafel staat helemaal klaar en de eerste keer hebben wij hem met z'n tweetjes gebruikt. Lekker wat  spiesen met vlees en vis, een lekkere salade erbij en natuurlijk stokbrood met heerlijke knoflookboter. Daar zijn wij dol op. Het vlees kopen wij altijd bij een boerderij slager, dus verser en lekkerder kun je het niet hebben!
De tafel staat helemaal klaar en de eerste keer hebben wij hem met z'n tweetjes gebruikt. Lekker wat spiesen met vlees en vis, een lekkere salade erbij en natuurlijk stokbrood met heerlijke knoflookboter. Daar zijn wij dol op. Het vlees kopen wij altijd bij een boerderij slager, dus verser en lekkerder kun je het niet hebben!
De eerste spiesen liggen erop en zo kun je ook meteen een beetje zien hoe groot hij ongeveer is. Hij heeft een diameter van 30cm en is ongeveer 18cm hoog.
De eerste spiesen liggen erop en zo kun je ook meteen een beetje zien hoe groot hij ongeveer is. Hij heeft een diameter van 30cm en is ongeveer 18cm hoog.
Ik hoop dat jullie zo een goede indruk hebben gekregen van deze geweldige Yakiniku. Het is geen goedkoop ding, maar als je echt van lekker eten houdt en gezelligheid om de tafel, dan is hij het absoluut wel waard. Hij kost ongeveer € 300,00.
Wil je bijvoorbeeld spareribs bakken, dan is deze daar niet echt geschikt voor. Die hebben een wat langere baktijd nodig en kun je ook het beste in een speciaal rek daarvoor bereiden. Wij bakken die dus altijd op de Bastard.
Wij hebben overigens er ook nog een metalen grillplaat bij besteld, maar die hebben we nog niet gebruikt. Dit is makkelijker voor bijvoorbeeld vis, dan voorkom je dat die eventueel tussen het rooster valt. Vis is nu eenmaal zacht en los van structuur.

Inmiddels hebben we hem ook met vier personen gebruikt en ook dat is prima bevallen. Gewoon gezellig met z'n allen rond de tafel, drankje erbij en genieten maar!
10
Geschreven door Diaantje Kokomo
Gepubliceerd op: 17 juni 2021
10
27
19

Comments

  • 5 juli
  • 0
Wat een mooi ding. Echt iets voor met zijn tweetjes. Goed uitgelegd ook!
  • 5 juli
0
  • 4 juli
  • 0
Wat een vernuftig apparaat! Handig zo op tafel, veel gezelliger eigenlijk! Mooi artikel!
  • 4 juli
0
  • 4 juli
  • 0
dat is wel een heel prettig formaat!
  • 4 juli
0
  • 30 juni
  • 0
Wat een leuke post! Ik ga je volgen.
  • 30 juni
0
  • 29 juni
  • 0
hee die ken ik niet. Lijkt dus op de Copp.
  • 29 juni
0
Laad meer

Recente en relevant artikelen