Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Barbecue: Welke kruiden moeten er zeker in je voorraadkast staan? (Deel 1)

Zowel in Nederland als België is barbecueën een van onze eerste reflexen als de mooie zomerdagen eraan komen.

Geschreven door Rudi Lejaeghere
Gepubliceerd op: 29 juni 2021
7
190
14
Afbeelding door Marion Botella via Unsplash
We halen onze kleine of grotere barbecue weer boven het eventuele stof en de spinnenwebben en geven hem een grondige kuisbeurt.
De slagerijen en viswinkels spelen er natuurlijk goed en gretig op in en presenteren de smakelijkste en kleurrijkste vlees en vis in hun vitrines waarbij wij natuurlijk al beginnen te likkebaarden. Wat hebben we nog meer nodig dan een lekker stukje mals vlees of een fijn stukje vis op te grillen op de barbecue. Daarbij een lekker glaasje rood of wit dat de gerechten goed begeleidt en we kunnen al onze dagelijkse beslommeringen weg roosteren. Wat onmisbaar is bij een goede BBQ is een goed gevulde barbecue voorraadkast met kruiden, sausjes en croutons. Het zijn eerlijke producten die op een eenvoudige manier kunnen je gerechten dat stukje finesse en afwerking geven die ze nodig hebben. Soms zijn de gerechten die je koopt in de gespecialiseerde winkels al bereid, gekruid of gemarineerd. Dan is de ‘fun’ er natuurlijk af voor de geroutineerde barbecue. Meneer of mevrouw BBQ die zich ontfermt over de gril, doen het liever zelf. Welke kruiden, sausjes en croutons zijn nu onmisbaar in je kruidenkast voor een onvergetelijke BBQ. Ik som ze even voor je op:

· Ras el hanout
· Bugur Wheat Tabouleh Al’Fez
· Véganaise natura
· Vuurkruiden (marjolein, basilicum, tijm, bonenkruid, rozemarijn)
· Market Fresh kruiden
· Zoete mosterd
· Ketchup
· Kruidenmolens (Roasted Garlic & Pepper, Chicken & Steak)
· Belugalinzen
· Verse knoflook
· Croutons (op Italiaanse wijze)
· Rode rijst (Camargue)
· Espelettepeper (poedervorm)
· Brusselse vinaigrette natura
· Olijfolie met chilipepers
· Vierge avocado-olie
· Gepofte quinoa
· Olijfolie met citroen
· Balsamicoazijn
· Noten-zadengranola
· Cocktailshaker
· Limoen
· Citroen

Deze kruiden, sausjes en croutons geven je BBQ-gerecht de verdiende afwerking en zullen je gasten de vingers doen aflikken als ze hun lekker stukje vlees of vis verorberen en doen vragen om meer.
Te kruiden naar iedereens mate en goesting.

Veel kruidenplezier!
7
Geschreven door Rudi Lejaeghere
Gepubliceerd op: 29 juni 2021
7
190
14

Comments

  • 30 juni
  • 1
Genoeg smakelijks!
1
  • 30 juni
  • 0
Inderdaad, bedankt, Hans.
  • 30 juni
0
  • 30 juni
  • 1
Het water loopt mij in de mond, en ik heb nu trek in BBQ, maar het regent.....
1
  • 30 juni
  • 0
Ja, hier ook bij ons. Maar ze geven iets beter voor deze namiddag en morgen misschien helemaal droog. Het is geen zomer als de vorige jaren. Bedankt voor de leuke reactie, Christel.
  • 30 juni
0
  • 30 juni
  • 1
Bedankt voor de tips. Ik zal mijn kruidenkast aanvullen
1
  • 30 juni
  • 0
Graag gedaan en bedankt voor de appreciatie.
  • 30 juni
0
  • 29 juni
  • 1
Heerlijk barbecue en lekker zelf kruiden. Hier eten we alles vers dus zonder pakjes en zakjes en verbouwen we eigen kruiden die we vervolgens drogen.
1
  • 30 juni
  • 0
Prachtig zeg. Heel goed van je. Bedankt voor het bezoekje en de appreciatie.
  • 30 juni
0
  • 29 juni
  • 3
Wij zijn dol op BBQ en ik moet zeggen dat ik verwonderd ben dat jij in je artikel zovaak het woord BBQ mag gebruiken. Mijn artikel werd daarom namelijk afgekeurd............ ik moest perse het woord barbecue gebruiken. Volgens het team is het geen officieel Nederlands woord. Ach, je hebt een mooi artikel geschreven en heerlijke kruiden genoemd. Wij blijven heerlijk BBQ'en 😉
3
  • 29 juni
  • 1
Hé, dat verwonderd mij, maar ik ben natuurlijk blij dat mijn artikel erdoor gaat. Bedankt voor de heerlijke reactie.
  • 29 juni
1
Laad meer

Recente en relevant artikelen