- Vitaminen: vooral vitaminen B1, B2, B3, B5, B6, B11 of foliumzuur, vitamine C, E en K
- Mineralen: in basilicum vinden we vooral natrium, kalium, calcium, magnesium, fosfor, ijzer, koper, zink en selenium als mineralen
- Gezonde vetzuren: voornamelijk omega-3 en omega-6
- Voedingsvezels
- Eiwitten
- Sterke antioxidanten
Basilicum tegen stress
Natuurlijke pijnstiller en ontstekingsremmer als vervanger van Ibuprofen
- Verbetert je nierfunctie
- Dankzij zijn sterk ontstekingsremmende werking helpt het tegen eczeem
- Vertraagt de natuurlijke veroudering van onze huid en beschermt tegen ouderdomsvlekjes, rimpels en kraaienpootjes
- Beschermt tegen aderverkalking en tegen hart- en vaatziekten
- Ingrediënten: acht blaadjes basilicum, één stengel geplette citroengras, twee takjes munt en 300 milliliter water
- Breng het water aan de kook.
- Voeg de basilicum, de munt en het citroengras toe.
- Laat gedurende zeven minuten trekken.
- Verwijder de schil van de knoflook en snij deze in enkele stukken
- Rasp de Parmezaanse kaas en de Pecorino kaas (of koop bede kazen geraspt)
- Hak de pijnboompitten voorzichtig fijn met een scherp mes
- Plet de blaadjes rode basilicum, de knoflook tot een gladde massa
- Voeg ook de pijnboompitten en de 2 soorten kaas toe
- Doe er een scheutje olijfolie toe aan de pesto en zorg voor de gewenste textuur
- Breng de pesto op de gewenste smaak met de verse peper en het zeezout
- Kook het water, strooi een eetlepel zout in het kokende water en voeg er daarna de farfalle aan toe
- Kook de pasta 'al dente', dus beetgaar
- Geet de pasta en doe deze daarna terug in de kookpot.
- Schep gelijk de rode basilicum pesto bij de pasta en roer grondig door elkaar. Zo voorkom je dat de pasta gaat plakken.
- Serveer de Farfalle met rode basilicum pesto in een diep pastabord. Strooi er nog wat pijnboompitten overheen, bestrooi met Parmezaanse kaas en garneer met enkele blaadjes verse basilicum
Comments
- 24 aug
0- 21 aug
0- 21 aug
0- 20 aug
0- 19 aug
0