Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Belastingen en belastingheffingen

Hebben mensen nog medicijnen nodig als ze goed voedsel eten, voldoende ontspannen en bewegen? Zou het zomaar kunnen zijn dat we een verdienmodel hebben aan onze samenleving?

Geschreven door Simone Kremers
Geschreven op: 11 nov 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
11
0
Afbeelding door Markus Spiske via Unsplash
Als je de volgende zin leest, denk dan even aan Forrest Gump die met Bubba over soorten garnalen spreekt.

Inkomstenbelasting, sociale belastingen, gemeentelijke belastingen, milieu belasting, energie belasting, omzetbelasting, accijnsbelasting, motorrijtuigen belasting, assurantiebelasting, erfbelasting, vennootschap belasting, kansspelbelasting, invoer belasting, uitvoer belasting, bankenbelasting. And that's about it.

Dat is heel wat belasting. En heel veel geld. Waar gaat dat geld allemaal naar toe? En wie controleert dat? En wordt dat geld allemaal goed besteed?
Als ik kijk op de site van de Rijksoverheid, dan zie ik dat het meeste geld naar sociale zekerheid en zorg gaat en het minste naar landbouw, natuur en voedselkwaliteit.

Huh?

Maar als we toch gezonder eten en leven, dan hebben we toch minder sociale zekerheid en zorg nodig? Is er iemand die zich daarmee bezig houdt? Zou het zomaar kunnen zijn dat we een verdienmodel hebben aan onze samenleving? Ik stel gewoon wat vragen. Hier volgt mijn redenering.

Als je mensen niet voedsel van hoge kwaliteit biedt tegen een betaalbare prijs, dan zal hun lichaam langzaam verzwakken. De geest trouwens ook maar daar heb ik het nu even niet over. Het lichaam zal op een gegeven moment een ziekte ontwikkelen. Daarvoor is een arts nodig, medicijnen en zorg. Wie verdient er dan?
Wat als we nu subsidies toekennen aan voedsel van hoge kwaliteit zodat dit voor iedereen betaalbaar wordt. Zou de zorg dan nog zoveel geld nodig hebben?

Hebben mensen nog medicijnen nodig als ze goed voedsel eten, voldoende ontspannen en bewegen?

Zou interessant zijn als hier een documentaire over gemaakt zou worden. Of zijn die er al?

0
Geschreven door Simone Kremers
Geschreven op: 11 nov 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
11
0

Recente en relevant artikelen