Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Blik achter de schermen bij Artikel.nl

Artikel.nl bestaat ruim een maand. Korte update van de stand van zaken en informatie over waar wij momenteel aan werken.

Geschreven door Artikel Redactie
Gepubliceerd op: 13 juni 2021
18
90
24
Afbeelding door Mauro mora via Unsplash

Één maand Artikel.nl

Artikel.nl is, na ruim een jaar hard werken, live gegaan op 6 mei 2021. Ons doel was een goede en robuuste basis neerzetten waarop we als software-developers op kunnen voortborduren. Het is dus ook niet verrassend dat wij sinds de livegang veel verbeteringen hebben doorgevoerd en er nog meer aan het voorbereiden zijn.

Sinds we online zijn gegaan is het aantal gebruikers van 110 gegroeid naar zo'n 450. Daarnaast zijn er de afgelopen week gemiddeld zo'n 15 artikelen per dag goedgekeurd en dit aantal stijgt steeds sneller. Dit zijn mooie cijfers en zeker iets om trots op te zijn, maar nog lang niet op het niveau dat wij ambiëren.

Wat is er al verbeterd sinds de lancering?

Sinds de lancering van de website hebben wij aan het volgende gewerkt:
 • Veel bugs opgelost.
 • Ervoor gezorgd dat onze schrijvers betaald krijgen op basis van de views, kopjes koffie en reacties die zij krijgen.
 • Basale statistieken geïmplementeerd.
 • Ervoor gezorgd dat auteurs uitbetalingen kunnen aanvragen.
 • Verbeteringen aangebracht aan de profielpagina van een gebruiker.
 • Veel verschillende verbeteringen doorgebracht voor een betere gebruikerservaring.

Wat kan beter?

Wij keuren momenteel regelmatig een artikel af omdat de kwaliteit ervan niet aan onze eisen voldoet. Dit vinden wij jammer want dit schrikt bepaalde schrijvers af en daarnaast is het niet eens helemaal duidelijk wat onze kwaliteitseisen zijn.

Daarom werken wij aan een handleidingen-sectie waar wij meer informatie willen geven over onze kwaliteitseisen en over hoe onze website werkt.

Daarnaast vinden wij dat onze community zelf artikelen moet appreciëren of afkeuren, in plaats van dat wij een drempel opwerpen voor schrijvers. Wij vinden dat iedere artikel gepubliceerd moet kunnen worden op Artikel.nl.

Verder merken we dat er veel sociale interactie is tussen onze gebruikers, deze sociale interactie willen wij aanmoedigen en vergemakkelijken.

Waar werken wij momenteel aan?

Bij Artikel.nl maken wij gebruik van de continuous delivery ontwikkelmethode. Simpel gezegd betekent dit dat wij constant nieuwe functionaliteiten uitrollen en verbeteringen doorvoeren. Dit gebeurt een aantal keer per week en het zijn vaak kleine verbeteringen. De eerste pagina die op korte termijn verbeterd zal worden is de statistiekenpagina in het dashboard.

Grote functionaliteiten waar wij aan werken vind je hieronder:

Handleidingen en gebruikersforum
Zoals eerder in dit artikel aangegeven, werken wij aan een handleidingen-sectie. Hier kun je straks allerlei handleidingen vinden over alle aspecten van Artikel.nl. Van het schrijven van een artikel, tot hoe je geld verdient en andere gebruikers volgt. Daarnaast komt er ook een forum waar gebruikers elkaar kunnen helpen en samen kunnen discussiëren over nieuwe functionaliteiten.

Publicatie procedure
Verder werken wij aan het veranderen van het traject dat schrijvers moeten doorlopen om een artikel gepubliceerd te krijgen. Binnenkort worden alle ingediende artikelen standaard gepubliceerd zodat deze leesbaar zijn voor de volgers van de desbetreffende schrijver, via de profielpagina van de schrijver zelf en via de unieke link van het artikel. Wil je echter dat je artikel ook leesbaar is op de rest van onze website? Dan moet je artikel alsnog voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen. Zo zorgen we ervoor dat iedere artikel leesbaar is op onze website zonder dat de kwaliteit van onze website achteruit gaat.

Nieuwsfeed-pagina
Omdat het lastig is voor gebruikers om te volgen wat er allemaal gebeurt op Artikel.nl, werken wij aan een nieuwsfeed-pagina waar gebruikers kunnen zien welke nieuwe artikelen er zijn geschreven in de topics en door auteurs die de gebruiker volgt. Zo blijft de gebruiker op de hoogte van alle nieuwe artikelen die interessant kunnen zijn. Aangezien er steeds meer nieuwe artikelen gepubliceerd worden zal deze nieuwsfeed-pagina erg belangrijk worden.

Notificatiesysteem
Daarnaast werken wij aan een systeem waarbij gebruikers een notificatie krijgen wanneer iemand een kopje koffie of reactie achterlaat voor jouw artikel of reactie. Tevens zullen gebruikers die een auteur volgen een notificatie krijgen wanneer deze auteur een nieuwe artikel heeft geschreven.

Momenteel zitten er nog niet veel functionaliteiten aan het volgen van een auteur, maar dat verandert dus binnenkort. Dus, wie nu al meer volgers aan zich kan binden heeft daar straks alleen maar meer profijt van.
Afbeelding door Yoann Siloine via Unsplash

Blik achter de schermen

Hopelijk hebben we jullie hiermee een blik achter de schermen gegeven. Heb je ideeën voor verbeteringen of nieuwe functionaliteiten? Schrijf een mailtje naar info@artikel.nl of laat een reactie achter.
18
Geschreven door Artikel Redactie
Gepubliceerd op: 13 juni 2021
18
90
24

Comments

 • 6 okt
 • 1
Mooie nieuwe update. Dank daarvoor!
 • 6 okt
1
 • 29 juli
 • 0
Ik vind het al behoorlijk overzichtelijk op dit moment. Het is een zeer gebruikersvriendelijk platform.
Maar de verwijderknop voor een blog die je wilt verwijderen, mag wat mij betreft directe aandacht. Of als ie nog in behandeling is, dat je de edit nog kan gebruiken. Dit is echt onhandig dat dat nog niet kan.

Keep up the good work!
 • 29 juli
0
 • 13 juli
 • 0
Mooie verbeteringen werken jullie aan en hoogstwaarschijnlijk ook uit. Ben hier zelf nog te weinig om suggesties te doen.
 • 13 juli
0
 • 10 juli
 • 0
Super allemaal. De gebruikers merken de bugs snel op en de gebruiksvriendelijkheid van het platform. Zelf hoop ik dat mijn artikelen dusdanig van kwaliteit zijn, dat ze zonder keuring kunnen worden gepubliceerd. De website oogt ook lekker fris en modern. Dat is echt geweldig. Ook mijn complimenten!
 • 10 juli
0
 • 8 juli
 • 0
Jullie hebben prachtig werk afgeleverd is een relatief korte tijd. Mijn complimenten.
Ik ben niet snel enthousiast over een nieuw platform maar artikel.nl werkt voor mij heel intuïtief en laagdrempelig waardoor ik me snel 'thuis' voelde in deze web omgeving.

Aandachtspunten die ik tot nu toe heb ontdekt

Ik weet niet of deze bug al eerder is gemeld maar onder het overzichtje 'beheer je artikelen' wordt het aantal reacties niet correct weergegeven (standaard op 0 terwijl er wel gereageerd wordt op het artikel).

Daarnaast is het soms niet mogelijk om een artikel te bewerken. Het programma geeft dan aan dat de toegang is geweigerd (of iets van die aard). Dat is best wel irritant, vooral als je net een heel artikel hebt opgesteld en het niet lukt om het op te slaan.

Keep up the Good Work.
 • 8 juli
0
Laad meer

Recente en relevant artikelen