Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Bloemkoolsoep Recept

Van de bloemkool kan je alles gebruiken. Ook de bladeren eromheen. Van de zachte groene blaadjes kan je 'pesto' maken. Die hoef je dus ook niet meer weg te gooien. De stronk ook niet. Daar kun je een lekkere soep van maken.

Geschreven door Elisabeth van der Ark
Gepubliceerd op: 17 aug 2021
6
302
12
Bloemkoolsoep
Bloemkoolsoep

Balansdag soepdag

Wil je wat afvallen of op gewicht blijven, kies dan eens voor een balansdag. Soep kan je daarbij helpen. Je krijgt goede vitaminen binnen, als je de soep zelf maakt met verse ingrediënten. Deze bloemkoolsoep voed je en vult de maag. Soep vult ook je vochtbalans aan.

Kastanjechampignons

Dit is een voorbeeld van een bloemkoolsoep zoals ik hem eens heb gemaakt. De soep had veel smaak en vulde goed. Ik had er ook nog kastanjechampignons doorgedaan. Maar je kunt ook kiezen voor de witte champignons.

Agaritine

Op het internet zijn berichten te vinden dat rauwe champignons kanker kunnen veroorzaken. En dat is mogelijk, maar dan moet je wel grote hoeveelheden rauwe champignons eten. In rauwe champignons zit een stofje met de naam Agaritine. Op de website van het voedingscentrum kun je hier meer over lezen.
Van de zachte groene blaadjes kan je 'pesto' maken.

Recept is voor 2 personen.

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
  • 1 eetlepel olie
  • 2 sjalotjes
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 300 milliliter koud water
  • 2 eetlepels biologische groentebouillonpoeder
  • stronk van bloemkool in stukken gesneden
  • 1 flesje kookroom
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 2 eetlepels gorgonzola
  • 1 theelepel harissa-poeder
  • snufje nootmuskaat
  • 1 el gesneden bieslook
  • witte peper uit de molen
Zo bereid je het!
  1. Verwarm de olie.
  2. Pel en snipper de sjalotjes. Bak op getemperde hittebron glazig.
  3. Veeg of borstel de kastanjechampignons schoon. Snijd in stukken en doe bij de sjalotjes in de pan.
  4. Als de champignons gaan geuren doe dan de bouillon of water erbij en de bouillonpoeder.
  5. De stukken bloemkoolstronk kunnen er ook bij.
  6. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
  7. Giet na die tijd de kookroom erbij. Vul het flesje met water, goed schudden en giet de inhoud van het flesje ook in de pan.
  8. Verwarm de soep tot het kookroom warm is.
  9. Maak de groenten in de soep fijn met een staafmixer of doe de soep in een blender.
  10. Terwijl de soep pruttelt laat de amandelen roosteren in een warme oven.
  11. Zet de hittebron onder de soep uit.
  12. Breng de soep op smaak met de gorgonzola, harissa-poeder en nootmuskaat.
  13. Doe de soep in twee kommen. Strooi de amandelschaafsel erover, de bieslook en maal de peper naar smaak erover.
  14. En dan...AAN TAFEL.

Dit recept bewaren. Download dan deze qr code.
Dit recept bewaren. Download dan deze qr code.
Dank je wel voor het lezen van dit artikel. Nieuwsgierig naar meer recepten? Klik op mijn naam, die hieronder staat, voor meer artikelen en recepten.
Dank je wel voor het lezen van dit artikel. Nieuwsgierig naar meer recepten? Klik op mijn naam, die hieronder staat, voor meer artikelen en recepten.
ELISABETHSKITCHEN <<klik op mijn naam voor meer recepten.
6
Geschreven door Elisabeth van der Ark
Gepubliceerd op: 17 aug 2021
6
302
12

Comments

  • 7 sep
  • 0
Dit klinkt heerlijk, ga ik eens maken.
  • 7 sep
0
  • 24 aug
  • 1
Mmm klinkt goed!
1
  • 23 aug
  • 1
Ik heb nog nooit bloemkoolsoep gemaakt, maar in dit recept zitten veel lekkere smaakjes. Ik ga het eens proberen.
1
  • 20 aug
  • 1
Een van mijn favoriete soepen!!
Dank voor het recept.
1
  • 19 aug
  • 1
Heel leuk geschreven. Klinkt lekker en ik ben een fan van bloemkool en bloemkoolsoep, Elisabeth.
1
Laad meer

Recente en relevant artikelen