Balansdag soepdag
Kastanjechampignons
Agaritine
Van de zachte groene blaadjes kan je 'pesto' maken.
Recept is voor 2 personen.
- 1 eetlepel olie
- 2 sjalotjes
- 250 gram kastanjechampignons
- 300 milliliter koud water
- 2 eetlepels biologische groentebouillonpoeder
- stronk van bloemkool in stukken gesneden
- 1 flesje kookroom
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- 2 eetlepels gorgonzola
- 1 theelepel harissa-poeder
- snufje nootmuskaat
- 1 el gesneden bieslook
- witte peper uit de molen
- Verwarm de olie.
- Pel en snipper de sjalotjes. Bak op getemperde hittebron glazig.
- Veeg of borstel de kastanjechampignons schoon. Snijd in stukken en doe bij de sjalotjes in de pan.
- Als de champignons gaan geuren doe dan de bouillon of water erbij en de bouillonpoeder.
- De stukken bloemkoolstronk kunnen er ook bij.
- Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
- Giet na die tijd de kookroom erbij. Vul het flesje met water, goed schudden en giet de inhoud van het flesje ook in de pan.
- Verwarm de soep tot het kookroom warm is.
- Maak de groenten in de soep fijn met een staafmixer of doe de soep in een blender.
- Terwijl de soep pruttelt laat de amandelen roosteren in een warme oven.
- Zet de hittebron onder de soep uit.
- Breng de soep op smaak met de gorgonzola, harissa-poeder en nootmuskaat.
- Doe de soep in twee kommen. Strooi de amandelschaafsel erover, de bieslook en maal de peper naar smaak erover.
- En dan...AAN TAFEL.
Comments
- 7 sep
0- 24 aug
- Hide replies (1)
1- 1 sep
0- 23 aug
- Hide replies (1)
1- 23 aug
0- 20 aug
- Hide replies (1)
1- 21 aug
0- 19 aug
- Hide replies (1)
1- 20 aug
0