Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Brief aan de spiegel

Brief van H.

Geschreven door Helene
Geschreven op: 27 juli 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
6
0
Afbeelding door Jovis Aloor via Unsplash

Hallo spiegel, daar ben je weer. We ontmoeten elkaar regelmatig. Het zijn geplande afspraken. Altijd is er een bepaald doel. Soms zoek ik je op wanneer ik mijn witte lokken wil borstelen. Ik ontmoet je om in jouw bijzijn mijn lippen rood te stiften. Ik bekijk mijn nieuwe blouse en mijn handen strelen over mijn taille. We ontmoeten elkaar regelmatig, spiegel. Jij kent mij en ik ken jou. Vanaf het moment van bewustzijn van je eigen verschijning wanneer je naar een spiegel kijkt, hebben wij een band met elkaar opgebouwd.


Hallo spiegel, jij kent mij wellicht het beste van iedereen. Je weet précies hoe ik mij voel wanneer ik binnen enkele minuten tien keer naar je kijk of wanneer ik de dag begin zonder jou eerst te begroeten. Je bent op de hoogte van iedere afmeting van mijn lichaam en iedere outfit die tóch niet zo mooi bleek te zijn. Je hebt gezien hoe het me soms niet lukte om de rits van mijn jeans dicht te maken, hoe zwart niet vanzelfsprekend bij ieder mens afkleedt en hoe ik huilend twintig outfits door de kamer gooide, omdat ik niet meer wist wat ik moest aantrekken. Jij hebt alles gezien. Je hebt mijn make-up routines geleerd, je weet welke combinatie tussen hoge hakken en strakke rokjes pérfect bij mijn lichaamsvorm passen en misschien of niet misschien weet je ook exact hoe ik mijn knipoog heb geoefend (helaas). Ik ben met je opgegroeid, spiegel, en jij met mij. Ik voel me op mijn gemak bij jou. Ik hoef je niets te zeggen, want je weet het al. Jij bent mijn vriend, spiegel. Of was dit slechts een illusie?


Ik dacht altijd dat spiegels een realistische weergave waren van de menselijke vertoning. Niets bleek minder waar te zijn. Jij, als spiegel, toonde mij hoe ik dacht dat ik er uitzag. Mijn echte afmetingen werden in mijn hoofd vervormd, spiegel. En jij hield me niet tegen om zo te denken. Kun je me vanaf nu laten zien wie ik écht ben?


Veel liefs,H.

0
Geschreven door Helene
Geschreven op: 27 juli 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
6
0

Recente en relevant artikelen