Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Broodje zalm met een groene salade

Brood. Wij zijn er dol op. Deze keer bedacht ik een broodje warme zalm. Lekker met een groene salade ernaast.

Geschreven door Elisabeth van der Ark
Gepubliceerd op: 14 okt 2021
4
177
6
Broodje zalm met een simpele groene salade
Broodje zalm met een simpele groene salade

Zalm op een broodje

Volgens mij wordt zalm eerder gerookt op een broodje gedaan dan vers gebakken. En dat vind ik zo jammer. Want verse zalm lekker zelf bakken en dan op een broodje is namelijk heel erg lekker. Natuurlijk die gerookte versie is ook zalig en lekker makkelijk. Maar mocht je zin krijgen in iets warms op een broodje dan kan ik je dit aanraden. Een groene salade erbij en je hebt toch een complete maaltijd. Het zou zomaar een zaterdagse snelle maaltijd kunnen zijn.

Sumak

Wat is Sumak? Je leest het op de flyer.
Wat is Sumak? Je leest het op de flyer.

Sumak

Sumak wordt veel in de mediterraanse keukens gebruikt en dan voornamelijk die in het Midden-Oosten. Ook zit het in diverse specerijenmengsels. Zelf gebruik ik het vaak bij vis of door salades. Het geeft een fris-zure smaak zonder te overheersen. Op de zalm heb ik het deze keer na het bakken gestrooid. De smaak blijft dan nog aanwezig.
Natuurlijk die gerookte versie is ook zalig en lekker makkelijk.
Recept is voor 2 personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?
  • 2 broodjes – soort naar eigen keuze
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel bakboter
  • 1 ui
  • 1 eetlepel Scandinavische viskruiden zalm, merk Euroma
  • halve krop ijsbergsla
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 eetlepel azijn
  • 3 eetlepels olie
  • ½ komkommer
  • 1 stengel bleekselderij
  • versgemalen peper
  • 2 verse moten zalm
  • 2 snufjes Sumak
Hoe bereid je het?
  • Halveer de broodjes en zet tot gebruik apart onder een schone doek.
  • Pel en snipper de ui.
  • Doe de ui in een bakpan samen met een laagje water, de kruiden, de olie en de boter.
  • Laat de ui zo rustig garen. Wanneer het water gaat verdampen gaat de ui zachtjes bakken. Voeg af en toe toch wat water toe wanneer het te hard bakt.
  • Snijd de sla in stukjes. Wassen en uit laten lekken.
  • Meng de mosterd met de azijn. Goed kloppen.
  • Voeg dan beetje bij beetje de olie toe.
  • Meng hier de uitgelekte sla door.
  • Was de komkommer, drogen en snijd in blokjes. Doe gelijk door de sla.
  • Was bleekselderij, drogen en verwijder de draden. Snijd de stengel in blokjes en doe ook bij de sla. Omscheppen en laten staan.
  • Schuif de uien in de bakpan aan de kant. Leg de zalm erbij op de huidkant en bak ongeveer per kant 3 minuten. Niet te lang anders wordt de vis te droog.
  • Leg de gebakken uien op de broodjes. Leg daarop de zalm. Bestrooi de zalm met de Sumak.
  • Schep wat salade ernaast.
  • En dan... Aan tafel!!
Zin in een ander recept met zalm? KLIKDANHIER

Dank je wel voor het lezen van dit artikel. Nieuwsgierig naar meer recepten? Scan de QR code voor meer ...
Dank je wel voor het lezen van dit artikel. Nieuwsgierig naar meer recepten? Scan de QR code voor meer ...
Kun je de QR code niet scannen. Geen probleem hieronder staat mijn naam. Klik daar op en je komt op mijn overzichtspagina.
4
Geschreven door Elisabeth van der Ark
Gepubliceerd op: 14 okt 2021
4
177
6

Comments

  • 17 okt
  • 1
Ik kende sumak niet, maar zalm is altijd al een van mijn favorieten geweest.
1
  • 17 okt
  • 0
Sumak kan je vast en zeker in België ook kopen. Dat ga jij zeker lekker vinden. Zalm is toch gewoon ook lekker. 😊
  • 17 okt
0
  • 14 okt
  • 1
Sumak ken ik niet, maar de rest klinkt en ziet er heerlijk uit !
1
  • 15 okt
  • 0
Sumak is echt heerlijk. Ik gebruik het al jaren. Maar sinds meneer Ottolenghi 😉 het aanprijst wordt het vaker gebruikt.
  • 15 okt
0
  • 14 okt
  • 1
Weer makkelijk, lekker en gezond!
1
  • 15 okt
  • 0
Ja echt wel. Ik zeg simpel en smaakvol. Gezond ook best wel.
  • 15 okt
0

Recente en relevant artikelen