Zalm op een broodje
Sumak
Sumak
Natuurlijk die gerookte versie is ook zalig en lekker makkelijk.
- 2 broodjes – soort naar eigen keuze
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel bakboter
- 1 ui
- 1 eetlepel Scandinavische viskruiden zalm, merk Euroma
- halve krop ijsbergsla
- 1 theelepel grove mosterd
- 1 eetlepel azijn
- 3 eetlepels olie
- ½ komkommer
- 1 stengel bleekselderij
- versgemalen peper
- 2 verse moten zalm
- 2 snufjes Sumak
- Halveer de broodjes en zet tot gebruik apart onder een schone doek.
- Pel en snipper de ui.
- Doe de ui in een bakpan samen met een laagje water, de kruiden, de olie en de boter.
- Laat de ui zo rustig garen. Wanneer het water gaat verdampen gaat de ui zachtjes bakken. Voeg af en toe toch wat water toe wanneer het te hard bakt.
- Snijd de sla in stukjes. Wassen en uit laten lekken.
- Meng de mosterd met de azijn. Goed kloppen.
- Voeg dan beetje bij beetje de olie toe.
- Meng hier de uitgelekte sla door.
- Was de komkommer, drogen en snijd in blokjes. Doe gelijk door de sla.
- Was bleekselderij, drogen en verwijder de draden. Snijd de stengel in blokjes en doe ook bij de sla. Omscheppen en laten staan.
- Schuif de uien in de bakpan aan de kant. Leg de zalm erbij op de huidkant en bak ongeveer per kant 3 minuten. Niet te lang anders wordt de vis te droog.
- Leg de gebakken uien op de broodjes. Leg daarop de zalm. Bestrooi de zalm met de Sumak.
- Schep wat salade ernaast.
- En dan... Aan tafel!!
Comments
- 17 okt
- Hide replies (1)
1- 17 okt
0- 14 okt
- Hide replies (1)
1- 15 okt
0- 14 okt
- Hide replies (1)
1- 15 okt
0