Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Covid in India

Patenten en andere kwalijke praktijken.

Geschreven door Marcel Duijn
Gepubliceerd op: 14 mei 2021
1
31
1
De Covidsituatie in India is een wereldwijd probleem en Nederland springt te hulp om bij te dragen. Zoals we altijd doen. Maar het echte probleem zit hem bij de patenthouders. India heeft een prima infrastructuur om zelf vaccins te fabriceren. Geef hen simpelweg dat patent. Nee, de Nederlandse overheid moet de Nederlandse vaccinfabrikant Janssen de opdracht geven hun patenten aan India te schenken. Dat is mijn mening. Anders plegen wij genocide. Dat is hoe ernstig de situatie in India op dit moment is. Nu we het virus nog effectief kunnen bestrijden zonder dat er zich nieuwe varianten ontwikkelen, hebben we nog enige mate van controle. Met elke nieuwe variant die het wereldlicht ziet, verliezen we misschien die optie. Dan begint het hele spelletje weer van voren af aan en verslaan we Covid nooit.
Dit is een oproep aan alle virologen van Nederland. Aan hun bazen, ziekenhuisdirecteuren, wetenschappers, iedereen in het medische veld die iets met Covid van doen heeft. Praat met uw politieke collega's. Breng dit idee in de media. Probeer Janssen te overwegen hun patent te schenken aan India. Dat is de enige manier hoe we mogelijke rampscenario's kunnen voorkomen. Met geld komen we er niet. Met geld schenken kopen we onze schuldgevoelens af. Dat is simpele psychologie. De enige echte oplossing is India onze patenten te schenken en hen zichzelf te laten bedruipen. Zij kennen hun eigen land, zij weten wat de beste manier is om vaccins te produceren en te distribueren. Misschien is het nog een beter idee de mensen gewoon naar de fabriek te laten komen. Zodra het vaccin geproduceerd is, dan meteen beginnen te prikken. Dat bespaart enorm op de logistiek.
1
Geschreven door Marcel Duijn
Gepubliceerd op: 14 mei 2021
1
31
1

Comments

  • 6 juni
  • 0
Klopt wat je zegt. We moeten dit doen, gezien dit een wereldprobleem (pandemie zegt het zelf) is, anders blijven we jaren bezig. Mooi geschreven. (wil je ook eens naar mijn artikelen kijken?!
  • 6 juni
0

Recente en relevant artikelen