Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Creëer meer ruimte in je huis met deze 5 tips

Of je huis nu groot of klein is, er zijn verschillende manieren om meer leefruimte te creëren. Door onder andere meubels, verlichting en spiegels te wijzigen, kan je meer luchtigheid en helderheid in je huis brengen. Hier zijn vijf makkelijke tips om je ​​huis ruimer te laten aanvoelen, zodat je je elke dag comfortabel en ontspannen voelt.

Geschreven door Robert Arnoldy
Gepubliceerd op: 1 juni 2022
1
15
0
[Foto via Pexels door ArtHouse Studio]
[Foto via Pexels door ArtHouse Studio]
1. Spiegels toevoegen
Spiegels kunnen een ruimte groter en lichter doen lijken. Als je huis in de buurt van een park, water of open omgeving staat, kan je, zelfs als het een gedeeltelijk uitzicht is, een spiegel op een muur bij het raam plaatsen. Daardoor is het water, de bomen of de mooie horizon van binnenuit te zien. Het zal een geweldig gevoel dankzij meer woonruimte geven.

2. Voeg meubels voor de juiste balans toe
Je zult misschien denken van niet maar kamers zien er gemeubileerd groter uit dan ongemeubileerd. In plaats van meubels te verwijderen om het ruimer te laten lijken, behoud je meubels juist voor een ruimere indeling en gevoel. Voeg echter niet te veel meubels toe waar het moeilijk is om door het huis te bewegen. Zoek naar een goede balans.

3. Bouw meer opslagruimte
Rondslingerende rommel kan ervoor zorgen dat je huis of een bepaalde woonruimte ongeorganiseerd en kleiner aanvoelt. Uitgespreide stapels papieren, tassen en kleding kunnen elke woonruimte krap doen lijken en uit balans brengen. Een geweldige manier om meer opslagruimte te creëren, is door een kast onder aan een trap te maken. Hierdoor berg je eenvoudig meer items op een stijlvolle en verfijnde manier op, zodat de kamer leefbaar blijft.

4. Maak meer ruimte met hoge plafonds
Als bijvoorbeeld een appartement hoge plafonds heeft, maak er dan een zolderruimte boven voor een geweldige slaap- of opslagruimte. Zelfs als het een kleine ruimte is, kan je hogere plafonds hebben, wat een groot voordeel kan zijn voor het verbeteren van de indeling van een kamer. Zo’n extra slaap- of opbergruimte is praktisch en kan het hele huis groter doen lijken dan het in werkelijkheid is.

5. Speel met licht
Licht kan een huis groter doen lijken dan het in werkelijkheid is. Door thuis verschillende soorten licht te plaatsen, vrolijk je de kamer op en voeg je hoogte toe. Maak ramen regelmatig schoon om helderder licht en zon binnen te laten. Kies verder voor een dimmereffect en zowel lage en hoge verlichtingssystemen. Daarmee breng je licht binnen vanuit elke hoek, niveau en felheid.
1
Geschreven door Robert Arnoldy
Gepubliceerd op: 1 juni 2022
1
15
0

Recente en relevant artikelen