Artikel.nl
Editorial Approved Badge

De Droom om een boek te schrijven

Je kent het wel. Je wilt een boek schrijven maar weet niet hoe te beginnen. En waarom zou je ook, er zijn genoeg professionele auteurs die een boek schrijven en de medemens vermaken. De professionele auteurs zijn ook voor hun plezier verhalen gaan schrijven. Zijn ook ergens begonnen. Als zij het kunnen, waarom kan jij het niet?

Geschreven door Desiree
Geschreven op: 6 aug 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
17
0
Afbeelding door Green Chameleon via Unsplash
Je kent het wel. Je wilt een boek schrijven maar weet niet hoe te beginnen. En waarom zou je ook, er zijn genoeg professionele auteurs die een boek schrijven en de medemens vermaken. Maar waar je niet bij stil staat, is dat ook die auteurs ooit die droom hebben gehad. En zij hebben hun droom waargemaakt. De professionele auteurs zijn ook voor hun plezier verhalen gaan schrijven. Zijn ook ergens begonnen. Als zij het kunnen, waarom kan jij het niet?

Plezier
Laat ik eerst beginnen met het feit dat je het schrijven leuk moet vinden. Als je aan het schrijven niks aan vindt, moet je het gewoon niet doen. Alleen als je het leuk lijkt en vindt, en het zeker een kans wilt geven, raad ik je het aan om te proberen. Ik moet toegeven dat een verhaal schrijven niet zomaar iets typen is. Een verhaal in boekvorm schrijven is moeilijker dan je denkt. In volgende artikels van mij zal je dan ook hier meer over lezen. En wil je toch echt erachter komen of je schrijven leuk vindt? Dan is er maar één oplossing: zelf een verhaal schrijven.

De eerste stap lees je in mijn volgende artikel. Voor nu wil ik nog iets mededelen. Miljoenen mensen zoals jij en ik willen zelf een boek schrijven en uitgeven. Miljoenen mensen dromen om dit te doen. En van die miljoenen mensen zijn er maar een paar die ook echt daadwerkelijk beginnen met schrijven, terwijl de rest alleen maar bij de gedachte om een boek te willen schrijven blijft.

Opleiding
Heel veel mensen denken ook dat ze hoogopgeleid moeten zijn. Dat mensen een vwo, havo, hbo of wo diploma op schrijfgebied moeten hebben voor ze kunnen schrijven. Laat ik je gerust stellen, dat hoeft niet en is echt niet nodig. Je hoeft zelfs geen schrijversdiploma te hebben om een verhaal te kunnen schrijven. Je hoeft geen duizenden euro's uit te geven om een verhaal te leren schrijven als je het jezelf kan leren. Ik heb het schrijven van boeken ook mezelf aangeleerd, en dat terwijl ik een vmbo en mbo diploma heb. Laaggeschoold, en toch schrijf ik boeken en van de vele ideeën en verhalen heb ik zelfs een boek weten uit te geven.

Twijfel je nog om zelf een verhaal te schrijven? Denk maar dan aan dit artikel. Denk maar aan die schrijfster met haar laaggeschoolde diploma's en toch al een boek heeft weten uit te brengen.
0
Geschreven door Desiree
Geschreven op: 6 aug 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
17
0

Recente en relevant artikelen