Artikel.nl
Editorial Approved Badge

De gang

Een lang gedicht. Het leven is niets meer dan een hele lange gang.

Geschreven door Aarnout Van Der Ploeg
Gepubliceerd op: 16 juni 2021
3
16
2
Afbeelding door Efe Kurnaz via Unsplash

De gang


Aan het einde van de gang brandt nog licht. Mijn hart slaat lange slagen. Mijn slapen slaan. Mijn kaken knarsend. De gang is niets meer dan een pad dat ik nooit had moeten inslaan. De deur is misschien wel de laatste die ik openen zal. Ik had graag gehoopt uit te vogelen wat erachter verscholen gaat. Maar soms moet je ook eens iets op goed vertrouwen ondernemen. Dus zet ik mijn eerste stap. Het regent om me heen, donderslagen breken het dak af. De gang slingert heen en weer als een schip op zee. Ik kwam altijd daar weer terug, hoe ver ik ook vluchtte. Ik zou altijd weer voor die deur komen te staan. Daar sta je dan, tussen het branden van het bos en het vriezen van de nacht.

Het licht kan van alles zijn, alles waar ik van weggerend was als ik nog een keuze bezat. Ik had juist gehoopt dat ik de tranen niet zou vergeten. De gang kleurt van wit naar zwart, en alles wat daar nog tussen in zou zitten. De vloer bekleed met tegels en deurmatten. Stap gauw binnen in mijn kasteel van bierkratten. Raak je gauw verdwaald in het bos van as? Het is zinloos om terug te gaan naar hoe het zou. Ik verloor een stukje van mezelf met elke kras. Niks breekt door mijn gewaad van glazen tranen.

Lieverd ik ben zo lang verloren, ik kom niet meer terug. Hier is niks meer voor ons, maar misschien is dit niet het laatste hoofdstuk. Wie weet waarvoor ik wegrende, waarom ik nooit meer terug kwam. Ik hoop dat je niet lang op me hebt gewacht. Bij een andere gedachte breekt mijn vergeten hart. Treur niet alleen, om gedeelde smart. God heeft helaas niks aan zielen zwart. Dus ik weet wel wat ik niet achter de deur verwacht. Maar schat, het niets heeft ook zijn pracht. Ik rust nimmer meer in handen zacht.
3
Geschreven door Aarnout Van Der Ploeg
Gepubliceerd op: 16 juni 2021
3
16
2

Comments

  • 16 juni
  • 0
Wow, heel mooi en toch steeds met die ondertoon van verdriet, zoals in veel van je teksten.
  • 16 juni
0
  • 16 juni
  • 0
Ben er stil van.
  • 16 juni
0

Recente en relevant artikelen