Artikel.nl
Editorial Approved Badge

De kracht van muziek

De vraag 'van wat voor muziek hou je?' is eigenlijk al kenmerkend voor de alledaagsheid van muziek. Het is niet de vraag óf je van muziek houdt, maar van welk soort.

Geschreven door Danielle Koeman
Geschreven op: 8 nov 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
19
0
Afbeelding door C D-X via Unsplash

De kracht van muziek

Zodra de radio of Spotify aangaat begint mijn nichtje van net 1 al blij te hupsen (je zou het ook dansen kunnen noemen, maar zo gecontroleerd gaat het nog niet ;)). Heerlijk om te zien hoe snel de reactie op muziek er bij kinderen al inzit. Zelf ben ik muzikaal aangelegd en doe dan ook veel met muziek. Voor mij is het dan ook een uitlaatklep en een bron van ontspanning. Toch denk ik dat er bijna niemand is die helemaal niets heeft met muziek.

Verschillende soorten muziek

De vraag 'van wat voor muziek hou je?' is eigenlijk al kenmerkend voor de alledaagsheid van muziek. Het is niet de vraag óf je van muziek houdt, maar van welk soort. Muziek is er dan ook in alle soorten en maten en kan veel doeleindes hebben. Voor een gezellige avond in de kroeg vind ik foute hits heerlijk, ik ben fan van kleinkunst en theater, oude hits kan ik ook zeker waarderen en met studeren vind je me vaak met klassieke muziek op. Daarom vind ik Spotify ook zo ideaal met de afspeellijsten voor activiteiten of stemmingen. Daarmee leer ik én nieuwe muziek kennen én hoef ik niet na te denken over een artiest of nummers die passen bij waar ik zin in heb.

Samen muziek maken en luisteren

Hoewel ik muziek vaak in mijn eentje luister, is het ook een gedeelde activiteit. Muziek verbindt mensen met elkaar. Of je nou in de kroeg 'van links naar rechts' hopt met zijn allen of met een kleine club stilvalt bij een mooi nummer, het doet wat met mensen. Niet voor niets speelt muziek bij crematies/begrafenissen ook een grote rol. Daarom ben ik ervan overtuigd dat er in muziek meer kracht zit dan mensen vaak denken. Als je even niet lekker in je vel zit of juist even wilt ontladen, zet dan vaker een muziekje op. Zeker weten dat je ervan opknapt!
0
Geschreven door Danielle Koeman
Geschreven op: 8 nov 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
19
0

Recente en relevant artikelen