Artikel.nl
Editorial Approved Badge

De leukste gratis online (live)workshops om te schilderen met acrylverf.

Wil je beginnen met schilderen of schilder je al jaren, maar vind je het lastig zelf te verzinnen om te maken of wil je juist andere stijlen ontdekken, dan zijn leuke online workshops ideaal.

Geschreven door De Creatieve Bosheks
Gepubliceerd op: 19 aug 2021
6
19
4
Eigen werk, meisje in rood. Geschilderd aan de hand van een gratis webinar van de Schilderclub met Corrie Leushuis
Eigen werk, meisje in rood. Geschilderd aan de hand van een gratis webinar van de Schilderclub met Corrie Leushuis
Al vanaf kinds af aan vind ik het heerlijk om creatief bezig te zijn en om tekenen. Het tekenen lag jaren stil, maar pakte ik een jaartje geleden spontaan weer op. Schilderen daarentegen deed ik nooit zoveel. Ik had toch altijd het idee dat dat heel veel rotzooi zou geven en ik denk dat er ook een stemmetje was dat dacht dat ik het misschien niet zo goed zou kunnen, want ja hoor die onzekere kant komt zeker ook bij mij wel eens naar boven.

Maar toen ik online leuke gratis workshops, een soort tutorials ontdekte om te leren tekenen duurde het niet lang of ik ging mijn grenzen verleggen. Het volgen van deze tutorials is niet alleen hee leerzaam, maar vooral de live-versies zijn ook nog eens heel gezellig. Ondanks dat het allemaal online gebeurd heb je toch het idee dat je samen aan het schilderen bent. Daarnaast heb je tijdens deze workshops helemaal niet de tijd om te denken dat het niets gaat worden, je moet gewoon door en de kans is groot dat je achteraf versteld staat van je eigen werk.
Eigen werk - Olifant met Acryl. Geschilderd aan de hand van een gratis webinar van de Schilderclub met Corrie Leushuis.
Eigen werk - Olifant met Acryl. Geschilderd aan de hand van een gratis webinar van de Schilderclub met Corrie Leushuis.
De Schilderclub
Het ontdekken dat schilderen met acryl toch eigenlijk wel heel erg leuk is deed ik door de gratis webinars van De Schilderclub. De Schilderclub is een online platform met community waar je een abonnement op kunt nemen. Als lid kun je meedoen in de community, maar je kunt ook tal van online workshops/tutorials volgen. Het leuke van De Schilderclub vind ik dat alles Nederlandstalig is en dat er meerder kunstenaars aan verbonden zijn, waaronder Toon Nachtegaal en Corrie Leushuis. Door de inbreng van verschillende kunstenaars komen er veel verschillende technieken aan bod. Daarnaast geven ze regelmatig avonds om 19:30 uur een gratis online webinar. Ze maken dan in een uurtje een leuk schilderij en jij kunt gewoon meedoen. Dit is niet alleen leerzaam, maar ook nog eens gezellig.
Eigen werk
Eigen werk
The Art Sherpa

De Amerikaanse Cinnamon heeft een website en youtube kanaal genaamd The Art Sherpa. Hierop zijn ruim 600 gratis lessen te vinden. De meeste lessen gaan over het schilderen met Acryl. Ze laat veel verschillende onderwerpen de revue passeren zoals dieren, landschap, portret, Halloween, Kerstmis, de seizoenen etc.

Hoewel het allemaal Engelstalig is zijn de workshops goed te volgen. Het voordeel van de lessen van The Art Sherpa is dat ze live worden gegeven, maar ook daarna online worden gezet. Ze zijn daardoor op elk gewenst moment van de dag te volgen.

De live lessen van The Art Sherpa zijn meestal drie avonden in de week om 19:00 uur Nederlandse tijd, maar er zijn ook speciale uitdagingen zoals de Birdhop, waarbij er ze samen met haar moeder, die ook een eigen YouTube kanaal heeft, zes schilderijen achtereen maakt of de speciale Aprilmaand, waarbij ze dagelijks een les geeft om je schildervaardigheid te verbeteren.
Meer gratis tutorials

Hoewel de lessen van de Schilderclub en van The Art Sherpa mijn voorkeur hebben zijn er via youtube nog veel meer leuke kanalen te vinden. Zo zijn ook de kanalen van Angela Anderson en GingerCook, de moeder van The Art Sherpa, echte aanraders.
6
Geschreven door De Creatieve Bosheks
Gepubliceerd op: 19 aug 2021
6
19
4

Comments

 • 21 aug
 • 0
Leuke tip. Ik ga het eens bekijken.
 • 21 aug
0
 • 21 aug
 • 0
Mooi gemaakt en goede tips!
 • 21 aug
0
 • 20 aug
 • 1
ik ben echt helemaal weg van meisje in het rood!!
 • 20 aug
1
 • 20 aug
 • 1
Het is jammer dat we nog geen artikelen kunnen opslaan als favoriet om later terug te lezen. Dit is er eentje van in ieder geval
 • 20 aug
1

Recente en relevant artikelen