Artikel.nl
Editorial Approved Badge

De nieuwe maan: een mooie kans voor een nieuw begin

Elke maanfase heeft zijn specifieke kracht. Spiritueel gezien staat een nieuwe maan voor een nieuw begin staat voor. Iets wat begint als een zaadje, wat uit zal groeien tot een prachtige bloem. Door dit ritueel begin je met een schone lei!

Geschreven door Iris Hageman
Gepubliceerd op: 9 juli 2021
9
61
14

Wat is een nieuwe maan

De nieuwe maanfase is het begin van een nieuwe maancyclus. In dit stadium is de maan niet te zien vanaf de aarde omdat de maan in dezelfde lijn staat als de zon. Maar zelfs als we de maan vanaf de aarde niet kunnen zien, kunnen we de maanenergie in dit stadium sterk voelen.

Datum en tijd van de eerstvolgende nieuwe maan

Datum: 10 juli
Tijd: 03:16
Teken: Kreeft

'Moonchild'

Het sterrenbeeld Kreeft is een zorgzaam en gevoelig sterrenbeeld dat van alle sterrenbeelden het meest verbonden is met de maan. Daarom wordt Kreeft soms liefkozend de 'zoon van de maan' of 'moonchild' genoemd. ]
Symbool van het waterteken Kreeft, en zijn heerser de maan
Symbool van het waterteken Kreeft, en zijn heerser de maan

Kernwoorden die staan voor het teken Kreeft

- Thuisbasis/gezin
- Zorgzaam
- Liefdevol
- Emotioneel
- Intuïtief
- Gevoelig
- Empathie

Wat representeert de nieuwe maan in het teken Kreeft en wat betekent dit voor ons?

Je zult merken dat je tijdens de Nieuwe Maan bij Kreeft erg gevoelig zou kunnen voor de emoties van de mensen om je heen. Je kunt ook van de ene emotie naar de andere overschakelen, anders gezegd 'moodswings'.
Om met beide voeten op de grond en dicht bij jezelf te blijven is het verstandig om een ​​gevoel van veiligheid te zoeken in een omgeving waar je met familie of vrienden bent en je nu thuis te laten voelen. Dit is ook het doel van deze nieuwe maan. Het geeft je een duwtje in een bepaalde richting: zet je gezin en gezinsleven centraal op het podium, of voel je thuis. Dit is in deze periode belangrijk, zet hier dus ook je intenties op.

Rituelen tijdens een nieuwe maan

Er zijn een aantal rituelen die je zou kunnen uitvoeren tijdens de periode van een nieuwe maan.

Nieuwemaanwensen
Het belangrijkste ritueel tijdens een nieuwe maan is het opschrijven van je zogenoemde 'nieuwemaanwensen'. Het gaat om zelfreflectie, vooruitkijken, groei en dankbaarheid. Het enige wat je nodig hebt is een pen en een papier, Hoe werkt dit:
1. Schrijf bovenaan je papier 'nieuwemaanwensen' met de datum van de nieuwe maan. Dit doen we omdat je dan kunt reflecteren tussen deze nieuwe maan, en de nieuwe maan die volgt.
2. Schrijf op wat er in de afgelopen periode goed ging, waar ben je trots op? Wat heb jij goed gedaan? Heb je iets goeds gedaan voor je medemens?
3. Schrijf op waar je afgelopen periode mee zat, iets wat je misschien graag los zou willen laten.
4. Schrijf op waar je de komende periode graag aan zou willen werken. Dit hoeft niet heel groot te zijn, kies een doel waarvan je denkt dat je die kunt halen en ga er voor. Je kunt het!
Plant een zaadje, en laat het deze periode groeien en bloeien tot een prachtige bloem.
5. En tot slot, schrijf op waar je dankbaar voor bent. Dit kan iets of iemand zijn waar je van houdt, iets wat je leuk vindt om te doen, een dag die bijzonder was voor je, een herinnering die je koestert, geen antwoord is fout! Het laat je herinneren aan iets leuks waar je je nieuwemaanwensen mee afsluit.
Bewaar je nieuwemaanwensen, en lees deze terug op de dag van de eerstvolgende nieuwe maan. Reflecteer tijdens de eerstvolgende nieuwe maan weer op deze periode etc.

Selfcare
Voor jezelf zorgen is belangrijk om iets nieuws te kunnen beginnen, dit staat dan ook centraal tijdens een nieuwe maan. Het begint altijd bij jezelf. Een ander ritueel is dan ook een ritueel waarbij je even aan jezelf denkt en je doormiddel van water rust probeert te vinden en al het negatieve even van je afspoelt.
Neem een bad of een douche, zet rustige muziek op, steek wierook en wat kaarsjes aan, en zen.

Mediteren
Mediteren is een ritueel dat veel wordt gebruikt tijdens een nieuwe maan. Dit omdat het veel positieve invloeden kan hebben op je geestelijke, en ook nog eens je lichamelijke, gesteldheid. Mediteren zorgt voor stressvermindering. Het zorgt daarnaast voor innerlijke rust en ontspanning, je gaat er beter van slapen, en je krijgt je gedachtes wat meer op orde.
Dear Universe, I am ready to manifest joy, love and abudance into this present moment. I am worthy!
9
Geschreven door Iris Hageman
Gepubliceerd op: 9 juli 2021
9
61
14

Comments

 • 13 sep
 • 1
Heel vet!
 • 13 sep
1
 • 21 juli
 • 1
Wauw, maar ook voor mensen die niet spiritueel zijn is dit zo'n goede manier om te kunnen groeien en te reflecteren op jezelf! Heel goed artikel
 • 21 juli
1
 • 11 juli
 • 1
Super goed artikel. Het opschrijven van nieuwemaanwensen lijkt me hele goede en effectieve manier om aan jezelf te werken! Knap geschreven.
1
 • 11 juli
 • 1
Bedankt, ja het is ook echt een effectieve manier. Ik vind het een aanrader!
 • 11 juli
1
 • 10 juli
 • 1
Ik ben een kreeft in alle geval en het klopt wel wat je schrijft, moet ik zeggen. Leuk geschreven, Iris.
1
 • 11 juli
 • 0
Leuk om te lezen, binnenkort zal ik een artikel maken over de dierenriem tekens!
 • 11 juli
0
 • 10 juli
 • 1
Wauw, wat vet! Ik wist niet dat elke nieuwe maanfase voor een spiritueel nieuw begin staat. Weer wat geleerd :-)
1
 • 11 juli
 • 0
Zeker, heel leuk allemaal vind ik. En leerzaam!
 • 11 juli
0
Laad meer

Recente en relevant artikelen