Artikel.nl
Editorial Approved Badge

De wereld draait door

Als enorme empaat kan ik soms maar moeilijk bevatten wat er allemaal om ons heen gebeurd in de wereld. Iedere keer wanneer ik het journaal kijk of de krant lees, krijg ik een soort van kortsluiting op mijn netvlies.

Geschreven door Adriana Writes
Gepubliceerd op: 2 okt 2021
3
37
3
Afbeelding door NASA via Unsplash
Oorlogen en bomaanslagen, zieke geesten die met geweren lopen te zwaaien en ze leegschieten op weerloze en onschuldige mensen, intimidatie en onderdrukking. Halve zolen die om wat voor onbeduidende reden dan ook, dingen oplossen met extreme agressie door mensen neer te steken, dood te schieten of dood te trappen. We staan erbij en kijken ernaar, het gebeurd gewoon voor onze ogen en is triest genoeg ook het ‘nieuwe normaal’ geworden. We halen onze schouders ervoor op of zetten onze oogkleppen op en doen maar net of het er niet is. Ik voel wel eens bezorgdheid voor mijn zoon en zijn toekomst en destijds uitte ik mijn ongerustheid over het uitgaan tegen hem.
‘Ja mam, wat moet ik dan, zei hij, moet ik nergens meer naartoe gaan en heel het weekend maar in mijn bed blijven liggen?’ Ja, hij heeft gelijk. Je mag en kunt je niet laten lijden door de agressie en de waanzin die zo sterk leeft, maar toch blijf ik een bezorgde moeder. Want wat voor toekomst gaat mijn kind tegemoet? Of nog verontrustender, wat als mijn kind besluit om zelf ook kinderen te willen? Waar gaan deze generaties in terechtkomen?

Financieel worden we steeds verder uitgekleed, moeten blijven werken tot we er daadwerkelijk dood bij neervallen. Jongeren moeten gedwongen thuis blijven wonen, omdat ze gewoonweg nergens anders heen kunnen waardoor er situaties ontstaan die voor beide partijen onnatuurlijk zijn. Het woningtekort is zo knijpend, waardoor kinderen hun vleugels niet uit kunnen slaan en zo nooit voor de volle 100% zullen weten wat het is om zelfstandig te zijn en op eigen benen te staan. En niet te vergeten de ouders die naar hun oude dag kunnen fluiten en daar alleen nog maar van kunnen dromen om als vanouds samen over te blijven en je bucket-list af te kunnen gaan strepen.
Vanaf deze maand denk ik helemaal dat er ongetwijfeld mensen zullen zijn die amper eten op tafel kunnen zetten, hun huis kunnen verwarmen en hun avonden in het halfdonker zullen slijten, omdat het water ze aan de lippen staat door de bizarre gas en stroomprijzen. Het leven wordt absurd en onaangenaam duur, waardoor veel gezinnen de armoedegrens zullen overschrijden.

Niet alleen de wereld is gek aan het worden, ook onze prachtige planeet draait door.
Extreme weersomstandigheden voeren de boventoon, waar het hoort te sneeuwen, sneeuwt het niet en andersom. Extreme droogte, tornado’s die over landen razen, overstromingen en aardverschuivingen door de enorme grote hoeveelheden regenval.
Het leed is geleden en de schade is toegebracht, moeder aarde slaat terug en gelijk heeft ze!
We hebben er een ongelofelijke puinhoop van gemaakt met z'n allen en het lijkt wel of het met de dag gekker wordt. Wanneer ik op tv of foto’s onze aarde vanuit de ruimte zie in al haar schoonheid en pracht, vind ik het maar moeilijk voor te stellen dat er op zo iets moois, zich zoveel lelijks afspeelt.
3
Geschreven door Adriana Writes
Gepubliceerd op: 2 okt 2021
3
37
3

Comments

  • 24 okt
  • 2
Stof tot nadenken.
  • 24 okt
2
  • 22 okt
  • 1
De mens is een 'wreed' dier!
  • 22 okt
1
  • 4 okt
  • 2
Ik begrijp wat je zegt. Het is soms gewoon soms niet vatbaar waar de mens toe in staat is. Leuk geschreven., Adriana.
  • 4 okt
2

Recente en relevant artikelen