Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Digitaal leven

Geen geld, geen belastingen, geen identiteit meer.

Geschreven door Marcel Duijn
Gepubliceerd op: 15 mei 2021
4
26
1
Als je er goed over nadenkt dan is geld een verouderde manier om rekeningen te vereffenen. En er gaat heel veel geld naar de Overheid waar zij eigenlijk geen recht op hebben. Donatie ontvangen? De belastingman komt langs en pikt meteen 40%. Als je dood gaat, dan betaal je erfbelasting. Als je je kind iets schenkt; belasting. Als burger heb je beperkte mogelijkheden om BTW terug te vragen, dat betekent feitelijk dat je belasting op belasting op belasting betaalt. Geld waar de overheid m.i. geen recht op heeft. Jouw baas is ook niet blij met BTW. Bovenop jouw salaris zitten zoveel heffingen en premies, dat het inhuren van mensen bijkans onbetaalbaar wordt.
Stel, jij schrijft veel leuke artikeltjes op een platform als artikel.nl. Ik ben een schrijver in wording, dit is een van mijn nieuwe hobbies. In 2020 was het jaarlijkse bedrag wat je belastingvrij mag verdienen €8732. Artikel.nl maakt pas geld over als mijn artikelen veel gelezen worden en gebruikt een ‘kopje koffie’ punten-systeem op haar website. Des te meer kopjes koffie je scoort, des te hoger worden de uitbetalingen. Maar stel dat ik een topper schrijf, en heel Nederland leest dat stukje? Dan wordt er mogelijk ineens een vermogen op mijn Paypal account gestort. Hoe kijkt de Belastingdienst daar naar?
De Belastingdienst houdt mensen gegijzeld. Je bent verplicht om alle inkomsten uit rekeningen die niet bij een Nederlandse bank lopen, aan te geven. Tja, dat wordt toch lastig voor mij want ik schrijf overal op het web en vraag mensen simpelweg te doneren als ze het leuk vinden. Dat is geen werk, ik maak kunst. Dat weet de Belastingman ook; schrijvers die hun eigen gedachtengoed publiceren hoeven geen BTW te berekenen. Maar een schrijver moet wel weer inkomstenbelasting betalen, als je in Nederland woont tenminste. Ik ben het volgende plan aan het uitvoeren.
Ik ga alle inkomsten in Nederland stoppen of zorg ervoor dat alles op mijn Paypal account terecht komt. Ik vraag een Paypal credit-card aan om betalingen te doen, en sluit de rekening bij mijn Nederlandse bank. Ik zorg ervoor dat ik me uitschrijf bij de gemeente, en ga goedkoop reizen. Alles in mijn huurhuis wordt opgehaald door gespecialiseerde inboedelopkopers. Ze nemen gratis alles mee als betaling, en maken de boel een beetje netjes. Zodra zij klaar zijn geef ik de sleutel aan de huurbaas, en voila. Ik heb dan geen fysieke aanwezigheid in een land, alleen een online wallet waar de betalingen gedaan worden. Zonder dat ik een bank nodig heb, zonder dat ik een vaste woon- en verblijfplaats heb. En dat is key om nergens belasting te hoeven betalen.
Je hoeft alleen maar aan te geven bij de douane van het land waar je naartoe reist dat je voor pleasure komt. Zij geven dan aan dat je x maanden mag blijven. Je doet niets illegaals om zo te reizen, en dit is DE enige legitieme constructie om van alle belastingen af te zijn. In alle landen. Ik voorzie overigens toch dat geld en belastingen in de toekomst voorbij zijn, maar voorlopig zijn we daar nog niet. Je hebt alleen maar een online wallet en secure ID nodig om te kunnen overleven en jezelf te identificeren. That’s it. Hij was een wereldburger, dat mogen ze op mijn grafsteen zetten. Have fun, kids. Word ook een digital nomad!
4
Geschreven door Marcel Duijn
Gepubliceerd op: 15 mei 2021
4
26
1

Comments

  • 13 juni
  • 0
Het is inderdaad zo dat de overheid graag haar hand legt op zaken waar zij gewoon geen recht op hebben. Vervelend gewoon. Zeker ook bij erfenissen waar mensen gewerkt hebben om iets op te bouwen.

  • 13 juni
0

Recente en relevant artikelen