- Vitaminen: vooral K en vitamine C. Daarnaast vinden we in peterselie ook kleinere hoeveelheden vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6 en B11
- Mineralen: naast natrium, kalium en calcium zijn dat ook fosfor, ijzer, magnesium, koper, selenium en zink
- Voedingsvezels
- Verzacht de vervelende symptomen van de overgang
- Brengt een verstoord cholesterolgehalte weer in evenwicht door de gezonde HDL- cholesterol te verhogen en de slechte LDL- variant te verlagen
- Kan pijnlijke galstenen oplossen
- Zuivert je nieren (peterseliethee)
- Zorgt voor een gezonde darmflora
- Werkt sterk ontstekingsremmend, en is vooral doeltreffend bij oorontstekingen
- Zorgt voor een frisse adem
- Smelt de boter en fruit er de ringen ui en prei in tot ze 'glazig' zijn
- Doe er de aardappelblokjes bij en laat ze kort fruiten
- Voeg er de kippenbouillon bij en breng zachtjes aan de kook
- Was de peterselie. Snijd alle steeltjes in stukjes
- Snijd ook de helft van de blaadjes in stukken
- Kook de fijngehakte peterseliestengels en de blaadjes, samen met de zelf gemaakte kippenbouillon gaar
- Laat de soep zachtjes doorkoken de groenten gaar zijn.
- Mix de soep glad
- Snijd de overgebleven peterselieblaadjes fijn met en roer ze door de soep
- Breng de soep op de gewenste smaak
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken
- Kook de aardappelen met een snuifje zout
- Giet de aardappelen af en vang 1 kopje kookvocht op
- Stamp met een pureestamper de aardappelen en de peterselie samen met de melk en de twee eierdooiers tot een puree
- Breng op smaak met peper en zout. Serveer de puree met de worst en snijbonen.
- Je kunt dit uitstekend combineren met 750 gram (snij)bonen
- Is lekker met kippenworstjes en vis
Groene pesto met peterselie
Bereiding
- Plet de peterselie samen met het zout en de knoflook tot een smeuïge pasta
- Doe er de gemalen parmezaanse kaas en de pijnboompitjes bij
- Roer er de olijfolie door tot je een gebonden saus verkrijgt
- Breng op smaak met peper en zout.
Comments
- 8 jan
0- 6 dec
0- 13 nov
1- 12 nov
1- 11 nov
1