Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Een cadeau voor kerstmis

Over een paar weken is het weer zover, de tijd van de mooie lichtjes, het feestmaal en de cadeautjes. Samenkomen in de donkere dagen voor kerstmis, of het nu alleen met je bubbel of alleen met je geliefde is, het is en blijft stressvol. Je wilt uiteraard niemand teleurstellen, daarom ga ik je in deze blog een paar tips meegeven die ik over de jaren heb geleerd.

Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Geschreven op: 15 dec 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
6
53
5
Afbeelding door Olena Sergienko via Unsplash
Over een paar weken is het weer zover, de tijd van de mooie lichtjes, het feestmaal en de cadeautjes. Samenkomen in de donkere dagen voor kerstmis, of het nu alleen met je bubbel of alleen met je geliefde is, het is en blijft stressvol. Want welke maaltijd ga je klaarmaken, wat ga je dragen en welke cadeaus zijn goed genoeg? Je wilt uiteraard niemand teleurstellen, daarom ga ik je in deze blog een paar tips meegeven die ik over de jaren heb geleerd.

Online of in de winkel?

In deze Corona tijd is het het beste om contact zo veel mogelijk te vermijden en daarom je tijd in de winkel te beperken. Dit geldt voor de cadeautjes, maar ook voor de boodschappen. Bedenk op voorhand wat je wilt klaarmaken en pak af en toe een product mee die je niet vers gebruikt. Bijvoorbeeld kan je de toastjes, de diepvries hapjes of de alcoholische dranken vast meenemen. De verse producten moet je uiteraard pas een paar dagen voor kerst in huis halen, zoals het vlees en de groenten. Online bestellen van de supermarkt is ook mogelijk, hier in België heeft de Colruyt een collect & go punt bij bijna elk finaal. Je bestelt dan online de producten die je moet hebben daarna krijg je een tijd om het op te halen en een werknemer van de Colruyt zorgt dan dat je pakketje klaar staat. Dit is een ideale optie om Corona veilig te zijn, want je belt aan bij het collect & go punt en wacht buiten tot je bestelling naar je toe wordt gebracht.

Funshoppen sterk afgeraden in België

In België is het sterk afgeraden om te funshoppen, dit houdt in dat je niet winkel in en winkel uit gaat maar alleen de winkels bezoekt waar je spullen van nodig hebt. Dit maakt het zoeken naar het ideale cadeau toch lastiger. Denk daarom eerst wat je cadeau wilt doen, maak desnoods een lijstje en kijk online in welke winkel je deze producten wilt kopen. Er is ook een maximale tijd die je in de winkel mag doorbrengen, wat het nog moeilijker maakt. Je mag namelijk maar dertig minuten in een winkel zijn. Het is niet dat je er wordt uitgezet, maar je belemmert hiermee wel de mensen die staan te wachten om de winkel in te mogen, want hier is ook een bepaald aantal opgeplakt. Is het daarom verstandiger om online te shoppen of toch niet? Ik zal je helpen afwegen met behulp van de voor- en nadelen van online shoppen.

Voordelen van online shoppen

In de kou in de rij staan voor de zeeman, Action of misschien zelfs de supermarkt doet niemand voor zijn plezier. Online bestellen en het laten bezorgen vermijdt dit en de lange rij bij de kassa, de stress van de gestreste mensen om je heen en het gehuil van de kinderen in de winkel. Wachten op de deurbel om het pakketje aan te pakken van de bezorger klinkt voor mij als muziek in mijn oren. Het is warmer binnen en er is geen kans op Covid-19 besmetting.

Nadelen van online shoppen

Elk voordeel heeft zijn nadeel, wat helaas ook geldt voor online shoppen. Want wat doe je als je een jurk voor jezelf wilt kopen voor kerst? Deze wil je uiteraard eerst passen en zien hoe hij je staat voordat het niet is wat je wilde. Deze kan je dan ook terugsturen, maar dit is veel te veel gedoe voor een jurk. Het beste is dan om hem in de winkel te passen, waardoor je toch uit je huis en de drukte in moet. Het gevoel van de nieuwe trui, die je aan je vriend of vader cadeau wilt doen. Kriebelt het, is het zacht genoeg, rekt die mee of is de stof wel van een goede kwaliteit? Om hierachter te komen ga je het beste ook naar de winkel.

Een ander groot nadeel is dat de meeste mensen online bestellen, wat ervoor kan zorgen dat de post overladen wordt met pakketjes, zoals toen met Sinterklaas. De post kon het niet goed managen waardoor vele pakketjes of opgehaald moesten worden in een andere stad of dat je een hele lange tijd op je pakket moest wachten. Wij wachten nog steeds op ons pakketje, ze hebben een onderzoek gestart om het pakketje te vinden en erachter te komen wat ermee gebeurd is, maar ik ben bang dat het is kwijtgeraakt in de grote massa.

Wees er daarom ook van bewust dat verzendtijden kunnen uitlopen en dat het pakketje daarom niet op tijd is voor kerst.
6
Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Geschreven op: 15 dec 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
6
53
5

Comments

 • 2 aug
 • 0
Ik shop niet graag online ik wil zien wat ik koop en ook garantie hebben dat als er iets mis is ik ermee terug kan gaan. Helaas is het in deze tijden echter steeds meer ook een noodzaak wil je je spullen op tijd bij elkaar krijgen.
 • 2 aug
0
 • 7 juni
 • 0
Ik denk dat online shoppen tijdens de coronaperiode superveel succes heeft gehad. Mijn kinderen die een drukke baan hebben, shoppen ook met collect & go, spaart heel wat tijd. Goed geschreven

 • 7 juni
0
 • 5 juni
 • 0
Dit helpt wel met zoeke
 • 5 juni
0
 • 1 juni
 • 0
Toch een beetje vroeg voor een kerst blog..
 • 1 juni
0
 • 22 mei
 • 0
It is always much better to do the shopping in person to go to the store and choose what you want to buy. We must adapt to the covid stage learn to live with it
 • 22 mei
0

Recente en relevant artikelen