De benodigdheden
Pizza met de zachte bodem
- 400 gram gezeefd bloem (om klontjes te voorkomen)
- Mespuntje gist
- 2 theelepels zout
- 350 milliliter water
Pizza met een knapperige bodem
- 250 gram bloem (gezeefd)
- 100 gram tarwemeel
- Halve theelepel gist
- 60 milliliter water
De bereidingswijze
- Doe de ingrediënten in een grote kom en roer dit met met de garde goed door. Zorg ervoor dat je geen klontjes meer ziet.
- Bedek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg rijzen. Het deeg moet zijn verdubbeld dit duurt ongeveer op kamertemperatuur 15 uur.
- Verdeel het deeg in 4 bolletjes. Maak een platte schijf op een met bloem ingestrooid keukenblad. Druk de bal vanuit het midden plat terwijl je met je andere hand het deeg voorzichtig ronddraait. Het is even oefenen maar mocht er een gat ontstaan. Geen stress je maakt er weer een bol van en begin opnieuw. Uiteindelijk moet het deeg een platte schijf hebben van 25cm. Om het deeg nu tot 30cm groot te krijgen gebruik je je vuisten. Pak de schijf van het keukenblad en leg het op je vuisten. Draai het deeg met je vuisten rond zodat het deeg 30cm groot is.
- Het is nu klaar om bedekt te worden en afgebakken te worden in de oven op de pizzastand (220 graden) in 20 minuten gaar. Bedek de pizza niet te vol, ten eerste eet dit niet gemakkelijk en ten tweede heb je de kans dat bepaalde dingen niet goed garen omdat het te vol ligt.
Comments
- 7 sep
0- 2 sep
0- 23 aug
1- 23 aug
1- 23 aug
1