Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Een lekkere lunch uit de kast!

Je zal maar ineens zin krijgen in kipsaté omdat iemand dat op Twitter zegt. Dan kun je mogelijk die gedachte niet meer uit je hoofd krijgen. Als je de ingrediënten in huis hebt, lees: kast, koelkast en diepvries, dan heb je binnen een kwartiertje ook werkelijk een heerlijk sateetje op je bord.

Geschreven door Erna Daalman
Geschreven op: 10 jan 2021
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
1
7
0
Afbeelding door Sam Moqadam via Unsplash
Af en toe uit de diepvries!
Voor meerdere gerechten is het goed om een basis in de diepvries te hebben.
De basis moet eigenlijk bestaan uit hapklare brokken zoals: kipfiletblokjes, het liefst 2 pakken, maar meestal koop je die al in één keer. Als je deze aanvult leg dan de meest recente datum onderop.
Brood hoort ook tot een standaard in de vriezer, maar dan ook volkorenbrood of bruinbrood én witbrood. Meestal is één wit brood voldoende om meerdere lekkere gerechten klaar te maken voor een periode van 2 maanden.
Niet dat dit zo gezond is, maar voor het lekkere mag dat wel een keertje.

En een basis in de koelkast!
Voor het gerecht van vandaag is dat pindasaus in een pot, schepklaar.
Een extra scheutje ketjap is lekker in dit gerecht en dit product is wel een jaar houdbaar in de koelkast.

Droge producten in de kast!
Voor meerdere gerechten is het handig om naast zout en peper ook gedroogde kruiden in huis te hebben. Bijvoorbeeld de peterselie voor deze kipsaté, maar ook rozemarijn voor een stoofschotel met kip en tomaat.

Recept:
Ontdooi de kipblokjes in de magnetron of in een pan met een laagje water.
Bak ze daarna in een koekenpan met wat olie in 10 minuten bijna gaar. Doe er dan een flinke schep pindasaus bij, toch ook een beetje water, wat suiker en ketjap en laat dit nog 5 minuutjes sudderen.
Leg 2 ontdooide witte boterhammen op een bordje, schep de kipsaté op de helft van de boterhammen, strooi er wat verse of gedroogde peterselie over en de lekkere lunch is klaar.

De stoofschotel van rozemarijnkip is ook makkelijk te maken, maar die heeft wat meer tijd nodig. Alles in de pan mikken en een klein uurtje laten stoven, dan zijn de aardappelen zeker gaar en de smaken van het gerecht met elkaar verweven.

Wat moet er dan in de pan, die al met olie op het vuur staat? Eerst de kip en deze even laten bakken. Dan grof gesnipperde ui, in stukjes gesneden aardappel, flink wat rozemarijn en daarna tomatensaus uit een pakje en een blikje tomatenpuree. Wat verse tomaat erbij mag ook, maar dat hoeft niet. En wat zout, peper en eventueel naar smaak een bouillonblokje.
1
Geschreven door Erna Daalman
Geschreven op: 10 jan 2021
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
1
7
0

Recente en relevant artikelen