Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Elementalen

Gedachtenkracht tot leven gebracht

Geschreven door Saar Tranchet
Gepubliceerd op: 8 sep 2021
3
29
2
In onze hedendaagse manier van leven wordt vaak vergeten dat er meer is dan wat we met het blote oog kunnen zien. We worden van alles opgedrongen en jagen het leven achterna in zulke haast dat we vergeten om af en toe stil te staan bij ons eigen aandeel in het grotere geheel.

Vanuit onze dagelijkse interactie ontstaan namelijk verschillende soorten energieën. Deze energieën kunnen worden aangestuurd of versterkt door wat in verschillende religies en opvattingen als Elementen wordt bestempeld. Zo bestaat ons materieel universum uit vier basis energieën zijnde: Aarde, Water, Lucht en Vuur. Maar voorbij de materie bestaat nog een vijfde element: de ether of de geest.

Gedachten bezitten een enorme kracht. Zo bestaan er ook vele elementalen die door gedachten gevormd of zelfs vernietigd worden. Dat zal waarschijnlijk duidelijk maken doe belangrijk het ook voor de mens is om op zijn gedachten te letten.

Gedachtekracht brengt de elementalen tot leven en richt hen op het werk van behulpzaam te zijn bij de groei van allerlei omstandigheden. Dit kunnen natuurlijke zaken zijn zoals planten en dieren, maar ook meer spirituele zaken zoals situaties en omstandigheden. Wanneer zij daarmee klaar zijn, lossen zij op en verliezen hun vorm, maar daarom niet hun aanwezigheid. Zij gaan dan weer op in hun element waarvan zij gekomen zijn.

In deze drukke tijden heeft men vaak geen idee hoe snel onzuivere en/of onterende gedachten negativiteit creëren. Denk maar hoe snel gedachten van angst en depressie tot hetgeen leiden waar men zich voor behoed. Of aan mensen die door middel van drank of drugs in hun roes van delirium de meest onaangename wezens zien, als de representatie van hun eigen angsten en/of donkere gedachten. Maar zo zullen eveneens, harmonische en liefde volle gedachten heel delicate en gelukkige wezentjes scheppen, die graag voor jou werken en voor iedereen om je heen.

In de volgende blogs zal ik verder ingaan op de specifieke kracht van elk element en hun belichaming.

3
Geschreven door Saar Tranchet
Gepubliceerd op: 8 sep 2021
3
29
2

Comments

  • 12 sep
  • 0
Interessant ik lees graag mee!
  • 12 sep
0
  • 8 sep
  • 0
Interessant, ben er benieuwd naar.
  • 8 sep
0

Recente en relevant artikelen