Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Elke dag naar buiten

Er zitten zoveel gezondheidsvoordelen aan buiten zijn. Allereerst simpelweg de beweging, maar ook de frisse lucht, vitamine d en de ontspanning die het met zich meebrengt.

Geschreven door Danielle Koeman
Geschreven op: 25 okt 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
1
3
1
Afbeelding door Matt Hoffman via Unsplash

De voordelen van jezelf elke dag naar buiten slepen

Oké heel eerlijk toegegeven: ik heb er af en toe een enorme hekel aan. Meestal ben ik op een dag al minstens een uur buiten, omdat ik alles op de fiets doe. Naar mijn werk fiets ik heen en terug een half uur. Sommigen kijken mij dan verbaasd aan, maar (meestal) vind ik het heerlijk! Het is het moment op de dag dat er eigenlijk niets hoeft. Soms luister ik een podcast, soms ben ik in gedachten verzonken en ben ik opeens thuis, soms probeer ik zo mindful mogelijk op de fiets te zitten en alles te bekijken en in mij op te nemen. Oké, en soms cross ik boos naar huis omdat het keihard regent en mopper ik wat af ;)

Maar er zitten zoveel gezondheidsvoordelen aan buiten zijn. Allereerst simpelweg de beweging, maar ook de frisse lucht, vitamine d en de ontspanning die het met zich meebrengt. Vaak probeer ik naast het uur fietsen ook nog te wandelen. Dat vooral om 'te aarden', zoals dat zo mooi heet. Beide benen op de grond helpt mij toch het best in plaats van op de fiets te zitten.

Heb jij er moeite mee om naar buiten te gaan? Hier wat tips:
  • Probeer de voordelen van elk seizoen/weersomstandigheid te zien: de zon verwarmt, de wind waait je zorgen weg, de regen spoelt je schoon, de kou verfrist je hoofd...
  • Combineer het met iets nuttigs. Als je je snel verveelt: loop een rondje met een vriend(in), luister muziek/een podcast of doe je boodschappen eens op de fiets of lopend.
  • Sport eens buiten in je tuin/het park in plaats van in de sportschool. Of ga met mooi weer zwemmen.
  • Hou het bij in een boekje als habit tracker: genoeg groente, genoeg gedronken en 1 uur buiten geweest? Yes! Afvinken maar!
Buitenlucht is enorm gezond. Pak zoveel mee als je kunt, in ieder geval een kwartiertje per dag. Wie weet spot je wel een moeder-eend met jonkies, paddenstoelen of je nieuwe vlam ;)
1
Geschreven door Danielle Koeman
Geschreven op: 25 okt 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
1
3
1

Comments

  • 15 juni
  • 0
Ik moet mij ook soms van mijn boek of laptopscherm sleuren om naar buiten te gaan. Tijdens de mooie weerdagen gaat dat soms nog wel, maar als het weer even tegenzit, vind ik dat al een leuke reden om nog maar wat te computeren of een nieuw boek in de luie zetel te lezen.
  • 15 juni
0

Recente en relevant artikelen