Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Er is niets veranderd

In deze periode lijkt alles onrustig en chaotisch. Er is veel in beweging en emoties lopen soms hoog op. Het doet me denken aan de jaren 60 waar mensen vochten voor vrede, voor gelijkheid en vrijheid.

Geschreven door Simone Kremers
Geschreven op: 23 sep 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
10
0
Afbeelding door Salmen Bejaoui via Unsplash
Maar is er wel iets veranderd? Nu lijkt het of politici alleen maar liegen, de media alleen maar eenzijdig nieuws verkondigt en de medische industrie het voor het zeggen heeft. Maar was dit al jarenlang niet het geval?

Wat er veranderd is, is dat ons bewustzijn is gegroeid. Waar we voorheen onze schouders optrokken, eens diep zuchtten en verder gingen in de waan van de dag, staan we nu veel meer stil bij wat er gebeurt. Nieuwe meningen zijn zich aan het vormen, nieuwe inzichten worden verworven en mensen beginnen verantwoordelijkheid te nemen voor zaken die ze voorheen aan anderen overlieten.

Is dat zo verkeerd?
Ook zie ik rondom mij mensen een persoonlijke groei doormaken. Of het nu gaat om iets los laten of om meer begripvol in de wereld te staan, er is sprake van innerlijke verandering.


Alles gaat precies zo als het moet gaan volgens de wetten van de natuur.
Alles gaat precies zo als het moet gaan volgens de wetten van de natuur. En wat we vergeten zijn is dat wij onderdeel zijn van die natuur. Dat ook wij behoren tot het ecologisch systeem en een functie hebben op deze planeet. Misschien zijn we dat vergeten met zijn allen. Vergelijk ons eens met een mierenkolonie waarvan het hol is ingestort. Leiderschap en broederschap, mieren zijn er erg goed in. Nu wij nog.
0
Geschreven door Simone Kremers
Geschreven op: 23 sep 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
10
0

Recente en relevant artikelen