Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Galette met courgette - recept

Hartige taarten - ik vind ze heerlijk. Wie niet. Eén variant had ik nog nooit gemaakt. Dat was een galette. Daar moest verandering in komen.

Geschreven door Elisabeth van der Ark
Gepubliceerd op: 9 aug 2021
7
213
12
Galette met courgette en geitenkaasbolletjes
Galette met courgette en geitenkaasbolletjes

Galette met courgette en kaas - niet met vlees

Ik had van Tante Fanny een ronde taartbodem gekocht. Dat lag maar in de koelkast en de ten minste houdbaarheidsdatum was aanstaande volgens de verpakking. Dus die moest op. En aangezien het maandag was, moest het een gerecht zijn zonder vlees. Ook zag ik overal van moestuinierders foto's van courgettes. Dus ik dacht die kunnen wel een recept gebruiken met courgette.

Laat ik nou altijd een courgette kopen op maandag als ik boodschappen ga doen. Dat was kook technisch voor mezelf weer een inkoppertje vond ik. Courgette en kaas is een heerlijke combinatie Een galette moest het worden. Niet te moeilijk, ook omdat het vakantietijd is. Hup, snel geassembleerd en in de oven ermee.

Van de courgette heb ik linten geslepen, met zo'n groentepuntenslijper. Plakjes snijden met een mes kan ook. Maar ik vond de linten leuk staan. Die linten had ik opgerold en daarop geitenkaasbolletjes. En netjes een rand maken hoeft niet. Het mag min of meer slordig omgevouwen worden. Dan ziet het er ook gelijk homemade uit toch.
Deze groenteslijper gebruik ik. Hij heeft twee mogelijkheden, voor linten of sliertjes.
Deze groenteslijper gebruik ik. Hij heeft twee mogelijkheden, voor linten of sliertjes.
Van de courgette heb ik linten geslepen, met zo'n groentepuntenslijper.
Drie foto's van de opbouw van de Galette
Drie foto's van de opbouw van de Galette

Recept is voor twee personen

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid. Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?
  • 1 ronde taartbodem - Tante Fanny
  • 3 eetlepels of meer roomkaas
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • zwarte peper naar smaak
  • 1 courgette
  • 50 gram geitenkaasbolletjes of andere kaas naar eigen smaak
  • nog meer peper
Zo bereid je het!
  1. Verwarm de oven voor op 200° Celsius.
  2. Haal het deeg uit de verpakking en leg op een bakplaat.
  3. Besmeer met de roomkaas en strooi de oregano erover en maal er rijkelijk peper over.
  4. Was de courgette. Verwijder het kroontje en slijp er linten van. Of snijd plakjes.
  5. Rol de linten op en leg op de taartbodem.
  6. Strooi de kaasbolletjes erover. Maal daar ook nog peper over naar smaak.
  7. Zet de bakplaat in de oven en stel de timer in op 20 minuten.
  8. En dan...AAN TAFEL!!!

In de krant

Dit recept heeft ooit in de wakkere krant, De Telegraaf gestaan. De culinaire journalist die onlangs met pensioen is gegaan vroeg regelmatig om recepten. En graag stuurde ik die in. Steevast was ik trots wanneer een recept de krant haalde. Lees hier zijn mooie woorden. Helaas is het artikel verder premium, maar de aanhef is leuk om te lezen.
Dank je wel voor het lezen van dit artikel. Nieuwsgierig naar meer recepten? Klik op mijn naam, die hieronder staat, voor meer artikelen en recepten.
Dank je wel voor het lezen van dit artikel. Nieuwsgierig naar meer recepten? Klik op mijn naam, die hieronder staat, voor meer artikelen en recepten.
7
Geschreven door Elisabeth van der Ark
Gepubliceerd op: 9 aug 2021
7
213
12

Comments

  • 11 aug
  • 1
Dit ziet er echt super uit!
1
  • 11 aug
  • 1
Klinkt goed!
1
  • 9 aug
  • 1
Klinkt heerlijk!
1
  • 9 aug
  • 1
Ziet er lekker uit. Mooie foto's ook, Elisabeth.
1
  • 9 aug
  • 1
Mmm, ziet er weer heerlijk uit.
1
Laad meer

Recente en relevant artikelen