Gazpacho
Benodigdheden:
- 4 tomaten
- 1 groene paprika
- 1 teentje knoflook
- 1/4 komkommer
- 4 eetlepels olie
- 4 eetlepels tomatenpuree
- 6 dl koud water
- zout (naar smaak)
- 2 sneetjes witbrood
Bereiding:
- Wrijf vier soepkommen / borden in met knoflook
- Giet in elke kom / bord 1/2 eetlepel olie
- Ontvel de tomaten en snij ze in kleine stukjes
- Schil de komkommer en snipper deze
- Halveer de paprika, verwijder zaad en zaadlijsten en snipper deze
- Vermeng: paprika, tomaat, komkommer en tomatenpuree en verdeel het over de kommen / borden, roer door
- Voeg wat zout en koud water toe en laat 10 minuten staan (koel)
- Verwijder de broodkorsten en snij het brood in dobbelsteentjes
- Bak de dobbelsteentjes in de resterende olie (2 lepels) goudbruin en serveer apart bij de soep
Wat is jouw koude soep recept?
Comments
- 12 aug
1- 11 aug
- Hide replies (1)
1- 12 aug
0- 11 aug
- Hide replies (1)
1- 13 aug
0- 11 aug
- Hide replies (1)
1- 13 aug
0- 10 aug
- Hide replies (1)
1- 13 aug
0