Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Geboorte traktatie ideetjes

Wat is er nu leuker om de geboorte van je wondertje te vieren dan een lekkere traktatie? Ook leuk voor een broertje of een zusje om uit te delen op school. In dit artikel kun je ideetjes opdoen voor een andere variant van de standaard beschuit met muisjes.

Geschreven door Writer Lady
Gepubliceerd op: 11 mei 2021
0
51
1
Beschuit met muisjes
Beschuit met muisjes
Zoete Beschuitjes
Benodigdheden
Grote blauwe of roze marshmallows
Muisjes in blauw of roze
Vlaggetjes
Zo maak je het
Neem een marshmallow en snijd deze doormidden. Omdat het midden al wat plakkerig is, heb je hier verder niks bij nodig. Pak de muisjes erbij en strooi hier wat van over de halve marshmallow aan de plakkerige kant. Daarna prik je er een vlaggetje in, je kunt eventueel nog iets op het vlaggetje schrijven.

Muisjes op een stokje
Benodigdheden
Soepstengels
Roze of blauwe muisjes
Een reep chocolade
Zo maak je het
Breek de chocolade in stukjes en doe het in een warmte vaste kom. Zet deze kom in een pan met water op het vuur, dit heet au bain-marie smelten. Als de chocolade helemaal gesmolten is, doop dan het uiteinde van de soepstengel in de chocolade. Daarna doop je direct de soepstengel in de gewenste kleur muisjes. Nu laten drogen en je traktatie is klaar.

Geboorte muizen
Benodigdheden
Grote witte muizen van spek (verkrijgbaar bij de snoepwinkel)
Lintjes in roze of blauw
Zo maak je het
Deze is heel simpel, pak een spek muis en bind een lintje om zijn nek in de gewenste kleur. Je kunt er ook nog een kaartje aan hangen met "hoera, een broertje of zusje".

Versierde pakjes
Benodigdheden
Tule (verkrijgbaar bij hobbywinkel)
Snoephartjes in blauw of roze
Strikjes
Zo maak je het
Knip de tule in vierkantjes en vul deze met snoephartjes. Nu knoop je ze dicht met een lintje in de gewenste kleur. Je kunt hier ook nog een kaartje aan hangen.

Zo makkelijk is het om een traktatie te maken, laat je ideetjes de vrije loop en misschien kun je zelf nog wel andere varianten bedenken. Deze tips heb je in ieder geval in de pocket.

0
Geschreven door Writer Lady
Gepubliceerd op: 11 mei 2021
0
51
1

Comments

  • 12 mei
  • 0
Leuk!

  • 12 mei
0

Recente en relevant artikelen