Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Gezichtsverzorging: Welke volgorde!

Komt het je bekend voor? Die periodes in je leven dat de tijd voorbij vliegt en je continue een slaaptekort lijkt te hebben. Je kan nog net in die week je haar wassen en je hele verzorgingsprogramma schiet er bij in! Dan is het weer tijd om de batterij op te laden en opnieuw te beginnen. Even wat gas terugnemen en opnieuw de tijd nemen om goed voor jezelf te gaan zorgen.

Geschreven door Trijnie Avontuur
Gepubliceerd op: 29 jan 2022
1
8
0
Afbeelding door Sunny Ng via Unsplash
De verzorgingsproducten worden weer uit de kast gehaald en 's avonds zit je weer te speuren naar mooie producten die goed zijn voor je huid. Maar .... er is teveel keuze en kan het best overweldigend zijn! Als je de producten in huis gehaald hebt moet je de routine weer oppakken en hoe moest het ook alweer, was het nu eerst crème of olie?? En hoe was het ook al weer met de reiniging? Hier onder vindt je de juiste volgorde waarin je je huidverzorgingsproducten aanbrengt!

Heb je een "makkelijke" huid, dan ben je in 3 stappen klaar, maar heeft je huid wat meer verzorging nodig ( leeftijd, huidproblemen) dan kun je het verzorgingsritueel daar op aanpassen.

Stap 1: Reinigen

Begin 's morgens en 's avonds met het reinigen van de huid. Zo verwijder je overmatige oliën, vuil, zonnebrand en eventueel make-up. Op die manier heb je een schone huid en kunnen huidverzorgingsproducten die je daarna aanbrengt beter intrekken en voor een betere bescherming of voeding zorgen. Sla deze stap niet over, het is de basis voor alles! Als je de huid niet reinigt kan dat zorgen voor: voor verstopte poriën, droge plekjes en roodheid. Er zijn diverse producten om de huid te reinigen, zoals: Zeep, milk en olie.


Stap 2: Toner

Na het reinigen van de huid verwijder je de laatste restjes vuil met een toner (lotion) en voed je de huid. Verdeel een beetje van de toner op een wattenschijfje en neem hier het gezicht mee af, eventueel twee keer
Gebruik een milde lotion voor de gevoelige huid.

Dit zijn de toners

Stap 3: Scrubben

Het komt regelmatig voor dat de dode huidcellen niet voldoende loskomen van de huid. hierdoor kan de huid verstoppen, puistjes ontwikkelen en ruw aanvoelen. Door een scrub of peeling te gebruiken, zorg je ervoor dat je huid vrij is van dode huidcellen, "schoon" is en heerlijk zacht aanvoelt.
Zie voor gebruik van een scrub of peeling hoe je het toepast. Spoel vervolgens het gezicht af met lauw water.
Let op! Gebruik een scrub of peeling 1 a 2 maal per week en neem daarna een maskertje.

Hier vindt je de scrubs

Extra stap: Masker

Geef de huid wekelijks een diepe reiniging door een masker op te brengen.
Bijvoorbeeld een kleimasker dat zorgt ervoor dat de poriën grondig worden gereinigd waardoor onzuiverheden minder kans krijgen.
Maar er zijn veel verschillende soorten, het ligt eraan wat voor een huidtype je hebt.
Lees voor gebruik hoe je het masker op moet brengen en afhalen, dat verschilt nogal.
Er zijn reinigende, voedende, verzorgende en peel-off maskers.

Zie hier diverse soorten maskers
Afbeelding door Rendy Novantino via Unsplash
Hoe ziet jouw verzorging er uit? Ben je van het "simpel" of neem je de tijd en gebruik je meerdere producten?
1
Geschreven door Trijnie Avontuur
Gepubliceerd op: 29 jan 2022
1
8
0

Recente en relevant artikelen