- 500 gram broccoli
- 1 groene courgette
- 200 gram spinazie
- 1 ui
- 4 eieren
- 2 teentjes knoflook
- 1,5 liter groentebouillon
- 100 ml crème fraiche
- kokosolie
- Optioneel:
- gerookte zalm
- kiemgroenten
- Maak 1,5 liter groentebouillon.
- Snijd de courgette en de broccoli in stukken.
- Versnipper de ui.
- Pel de knoflook
- Verhit in de soeppan een beetje kokosolie en fruit de ui en de knoflook gedurende circa 2 minuten.
- Voeg vervolgens de courgette toe en bak deze enkele minuten mee
- Voeg de broccoli en de groentebouillon aan de soeppan toe en breng het geheel aan de kook. Laat het circa 10 minuten op een laag pitje doorkoken.
- Voeg vervolgens de spinazie toe en verhit het geheel nog ongeveer 2 minuten.
- Haal de pan van het fornuis en pureer het geheel met een staafmixer tot een mooie gladde mix
- Snijd de eieren in stukjes
- Verdeel de eieren en de soep over de kommen en serveer met een beetje crème fraîche en naar keuze met kiemgroenten en/of stukjes gerookte zalm.
Comments
- 17 juni
- Hide replies (1)
1- 17 juni
0