Tips om zélf gezonde oliebollen te bakken
- Vervang ongezond en hard frituurvet door gezonde, plantaardige oliën. Denk bijvoorbeeld aan olijfolie, zonnebloemolie, maïsolie, sojaolie en arachideolie
- De temperatuur waarop je je oliebollen frituurt, varieert tussen de 150 en 175 graden. In dit geval absorberen ze de kleinste hoeveelheid vet
- In donkerbruine, verbande oliebollen vinden we schadelijke, kankerverwekkende stoffen. Bak ze goudbruin en laat je oliebollen zeker niet 'aanbakken'
- Laat geraffineerde, witte bloem voor wat het is en gebruik uitsluitend volkorenmeel voor het bakken van je oliebollen
- Ben je glutenintollerant? Gebruik dan bij voorkeur rijstmeel
- Gebruik natuurlijke alternatieven voor suiker. Denk hierbij aan kokosbloesemsuiker, Zusto of steviapoeder
Recept voor het zelf bakken van gezonde oliebollen
Recept voor oliebollen met rozijnen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Smelt kokosolie op een laag vuurtje
- Meng kwark of yoghurt, bloem, eieren en gist
- Voeg vervolgens het kokosmeel, de rozijnen en de krenten toe om een soepel deeg te maken
- Vorm de oliebollen pannenkoeken, leg ze samen met bakpapier op je bakplaat
- Bak ze nu goudbruin, en laat ze zeker niet donkerbruin worden
- Bestrooi de oliebollen met een gezonde suikervervanger
Bereiding
- Snij de appel in kleine plakjes
- Doe dat ook met de gekonfijte sinaasappelpartjes, en meng deze met de krenten, de rozijnen en de plakjes appel.
- Maak het beslag
- Meng de vulling onder het beslag
- Laat dit rijzen bij kamertemperatuur.
- Bak de oliebollen goudbruin.
Comments
- 6 dec
0- 13 nov
1- 9 nov
1- 9 nov
1- 9 nov
1