- Vitaminen: Vooral vitamine C en K en in kleinere hoeveelheden ook vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6 en B11
- Mineralen: zoals ijzer, kalium, calcium, fosfor, natrium, magnesium, koper en zink, jodium en selenium
- Voedingsvezels
- Eiwitten
- Sterke antioxidanten
- Zuivert ons lichaam: dankzij het activeren van onze stofwisseling en het verbeteren van onze leverfunctie
- Werkt ontstekingsremmend: door de hoge concentratie aan gezonde vetten, vooral omega-3-vetzuren
- Helpt tegen ontstekingsziekten: en verzacht de pijn bij reuma, artrose en artritis
- Verkleint ons risico op aderverkalking en op hart- en vaatziekten
- Brengt ons cholesterolgehalte weer in evenwicht
- Zorgt voor extra zuurstof voor onze organen, spieren en lichaamsweefsels
- Bevordert de groei van onze lichaamscellen
- Voorkomt osteoporose of botontkalking. Dit komt vooral voor bij vrouwen in de overgang
- Vertraagt ons natuurlijk verouderingsproces en zorgt voor een jonge en strakke huid
- Verbetert de gezondheid van onze spijsvertering, wat afvallen makkelijker maakt
- Snipper de groene kool
- Schil de aardappels en snij ze in blokjes
- Snipper de uien
- Leg het spek in kokend water en laat het twee minuten doorkoken
- Neem het eruit, spoel het af en leg het in een pan
- Zet het spek volledig onder koud water
- Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot het spek gaar is
- Laat afkoelen en snij het in reepjes.
- Stoof de uien drie minuten in boter.
- Doe er de aardappels en stoof nog eens vier minuten
- Voeg de bouillon en de laurier toe, breng aan de kook en laat tien minuten zachtjes sudderen
- Doe er de kool bij en laat 5 minuten sudderen.
- Verwijder de laurier en mix de soep.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Garneer je koolsoep met de reepjes spek
Detox smoothie met boerenkool en ananas
Bereiding:
- Schil de ananas en snijd deze in kleine plakjes
- Was de groene kool
- Mix alle ingrediënten in je blender
- Drink dit gezond detox drankje met enkele ijsblokjes of plaats het in de koelkast
Groene kool met witloof en pastinaak
Bereiding
- Doe de olie bij de fijn gesnipperde knoflook, de tijm en de rozemarijn
- Plaats het deksel op de pot en verhit een vijftal minuten
- Voeg er de reepjes pastinaak en wortels bij
- Kruid met peper en zout
- Plaats het deksel weer op de pot en laat een vijftal minuten zachtjes sudderen
- Voeg er het witloof toe en giet er de groentebouillon over
- Laat mét deksel alles gedurende één kwartiertje zachtjes pruttelen op een laag vuurtje
- Meng er de reepjes groene kool door
- Laat dit alles sudderen tot de groenten gaar zijn
- Besprenkel met citroensap en extra vierge olijfolie
- Smakelijk
Comments
- 28 okt
0- 23 okt
0- 21 okt
0- 19 okt
1- 19 okt
1