Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Harry Potter karakters: Firenze

Firenze is een fictief wezen uit de boeken- en filmreeks Harry Potter. Firenze is een Centaur die samen met de andere Centauren in het verboden bos woont. Een Centaur is een magisch wezen met het onderlichaam van een paard en het bovenlichaam van een mens.

Geschreven door Luca Wolf
Geschreven op: 27 aug 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
40
0
Afbeelding door Shayna Douglas via Unsplash
Firenze is een fictief wezen uit de boeken- en filmreeks Harry Potter. Firenze is een Centaur die samen met de andere Centauren in het verboden bos woont. Een Centaur is een magisch wezen met het onderlichaam van een paard en het bovenlichaam van een mens. Firenze heeft wit blond haar en heldere blauwe ogen.

Hij werd geboren in de kudde Centauren in het Verboden Bos en leeft daar bijna zijn hele leven. Hij heeft meerdere bijnamen, waaronder Dobbin en The nag. Firenze is een echte leider en net als de meeste andere Centauren ontzettend trots op zijn wijsheid en zijn vermogen om de sterren te lezen en de toekomst te voorspellen.
Firenze is in tegenstelling tot de andere Centauren uit het verboden bos meer op mensen gesteld en wil graag altijd het juiste doen in plaats van enkel te doen wat de stand van de sterren voorschrijft. Firenze red Harry Potter in zijn eerste jaar van Voldemort en vertelde hem over de duistere tovenaar. Hij gaf Harry informatie die hij nodig had, en ging daarmee in tegen de andere Centauren die dit afkeurden.


Docent op Zweinstein

Wanneer Harry Potter in zijn vijfde jaar zit wordt Firenze leraar in Waarzeggerij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Hij werd kort daarvoor uit het Verboden Bos verbannen door de rest van zijn kudde en kan daar daarom niet langer verblijven. De andere Centauren verbieden hem om ooit nog een voet in het Verboden Bos te zetten, omdat ze kwaad op hem zijn vanwege de contacten die Firenze heeft met mensen. Centauren zijn sterk tegen het contact met mensen. Firenze was daarom bijna doodgetrapt door de Centauren, maar gelukkig wist Hagrid hem te redden. Na zijn verbanning geeft het schoolhoofd van Zweinstein, professor Perkamentus, hem een baan als leraar Waarzeggerij en biedt hij Firenze een plek om te wonen in de school. De docent die daarvoor lesgaf in Waarzeggerij, professor Zwamdrift kijkt neer op Firenze en vindt het een schande dat Centauren les mogen geven. Ze blijft ook lesgeven op de school. Daarom verdelen Firenze en Zwamdrift de lessen. Het blijkt dat Firenze een zeer goede docent is. Beter dan Zwamdrift ooit is geweest en hij wordt zeer gewaardeerd door de leerlingen.


De slag om Zweinstein

Firenze vecht samen met andere Centauren mee in de slag om Zweinstein. Hij raakt zwaar gewond, maar geneest na enige tijd volledig. Na de slag, die met een overwinning is geëindigd word de Centaur meer gewaardeerd door zijn soortgenoten. Firenze wordt weer meer geaccepteerd en zijn verbanning wordt ingetrokken, waarna de andere Centauren hem opnieuw toelaten in het Verboden bos. Firenze gaat weer in het bos wonen en neemt ontslag als docent Waarzeggerij.

Bronnen

0
Geschreven door Luca Wolf
Geschreven op: 27 aug 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
40
0

Recente en relevant artikelen