Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Het vinden van je droombaan

Mijn beide ouders werken al zo'n 25 jaar voor hetzelfde bedrijf. Dan zullen ze het wel naar hun zin hebben zou je denken. Nou, dat is helaas niet het geval.

Geschreven door Danielle Koeman
Geschreven op: 11 dec 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
49
0
Afbeelding door Marten Bjork via Unsplash
Mijn beide ouders werken al zo'n 25 jaar voor hetzelfde bedrijf. Dan zullen ze het wel naar hun zin hebben zou je denken. Nou, dat is helaas niet het geval. Ze zijn beiden vaak prikkelbaar over het werk en zouden liever iets anders hebben gedaan. Maar ja, op je 55e nog veranderen zonder goede opleidingen, brengt veel risico's met zich mee, dus zien ze hun tijd wel uit. Ik, 27 jaar, ben inmiddels al drie banen verder en kan me niet voorstellen om zo lang ergens te blijven hangen. Ik zie het ook echt letterlijk als 'hangen'. Ik wil groeien, dingen zien, dingen meemaken... Tenzij ik dit had kunnen doen binnen het bedrijf, daar zijn soms natuurlijk ook mogelijkheden in, ben ik anders weer weg.

Risico's en angst

Terwijl ik op mijn baan tekende voor een halfjaar contract met vaste uren, was ik aan het solliciteren voor een tijdelijke functie als zwangerschapsverlof. Daar werd ik aangenomen en mijn baas was enigszins verbaasd toen ik twee weken na het tekenen mijn ontslag indiende. Waarom zou je deze vaste uren op het spel zetten voor iets tijdelijks en onzekers? Het simpele antwoord: ik wilde groeien en had het niet naar mijn zin in mijn huidige werk. Ik zeg altijd: ik ben liever arm en gelukkig dan rijk en ongelukkig. Uiteindelijk viel het zwangerschapsverlof precies in de lockdown van corona, dus heel veel geluk heb ik er helaas niet in gevonden haha. Maar nu heb ik na een pauze weer getekend bij hetzelfde bedrijf, dus ik heb er weer zin in!

Hoe pak je het aan?

Zelf krijg ik elke dag nog mail van Indeed met de nieuwe vacatures. Ik lees deze momenteel niet elke dag, maar blijf wel alert op ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Ik zou nooit overstappen van baan door ontslag te nemen en dan pas te gaan solliciteren. Dat stukje zekerheid hou ik wel liever vast. Verder zet ik elke maand geld opzij voor noodgevallen en voor later (pensioen etc.). Ik bouw mijn zekerheden liever zelf op, dan dat ik afhankelijk ben van een werkgever voor regelingen. Mijn droombaan? Voor mezelf beginnen! Ik ben nu bezig met het zoeken van een geschikte opleiding om me in te specialiseren. Ik kijk nu al uit naar de zelfstandigheid die dat kan bieden. Eng? Oooh ook zeker! Maar zonder angst geen groei denk ik dan altijd maar :)
0
Geschreven door Danielle Koeman
Geschreven op: 11 dec 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
49
0

Recente en relevant artikelen