Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Hoe blijf je positief?

Soms lijkt het alsof je de ene na de andere tegenslag krijgt, de enige manier om er doorheen te komen is positief te blijven. Maar hoe doe je dat? Ik heb hier mijn persoonlijke tips opgeschreven die voor mij werken.

Geschreven door Writer Lady
Gepubliceerd op: 17 nov 2021
3
41
3
Afbeelding door Ricardo Gomez Angel via Unsplash
We maken allemaal dingen mee die soms te zwaar lijken om te dragen. En ja er zijn duizenden quotes te vinden op internet, maar daarmee lost je probleem zich niet op. Je sleept jezelf de dag weer door, maar hebt eigenlijk geen zin meer om op te staan. Het liefst verstop je je de hele dag onder de dekens in bed.

Wees dankbaar
Een van de manieren om positief te blijven is om je niet blind te staren op je problemen. Zoek dingen in je leven waar je dankbaar voor mag zijn. Je bent wakker geworden, je hebt een dak boven je hoofd, je hebt te eten. Maar ook voor de mooie mensen om je heen. Sta er eens bij stil wie er allemaal van je houden, je ouders, je kinderen, je vrienden? Door elke dag 3 dingen te verzinnen waar je dankbaar voor bent, geeft het je kracht om niet alles negatief te blijven zien.

Maak een stappenplan
Je beter voelen helpt vaak het beste wanneer je de bron van je probleem kan oplossen. Maak voor jezelf een stappenplan, wat is het probleem en hoe is het op te lossen. Heb je bijvoorbeeld een te hoge rekening die je niet kunt betalen, misschien is een betalingsregeling mogelijk. Heb je teveel dingen op je bord liggen om te doen, probeer het dan zo in te delen dat je tussendoor rust momentjes krijgt. Voor veel dingen zijn een oplossing te bedenken en zodra je ermee aan de slag gaat, zul je merken dat er een last van je schouders valt.

Vraag hulp
Misschien ben je iemand die denkt het allemaal alleen te kunnen, maar de waarheid is dat we allemaal van tijd tot tijd een klein beetje hulp kunnen gebruiken. Al is het maar iemand die je op de juiste informatie kan geven, of iemand die je helpt door je uit te nodigen om daar een keer mee te eten. Soms heb je een luisterend oor nodig van iemand die er van een afstandje tegenaan kan kijken en je daardoor advies kan geven. Of gewoon iemand die een arm om je heen slaat en naar je luistert. Wanneer je er zelf echt niet meer uitkomt, kun je professionele hulp overwegen.

Zoek een lotgenoot
Op internet is heel veel te vinden, zo zijn er allerlei facebook groepen en pagina's over elk onderwerp mogelijk. Het kan helpen om je aan te melden op zo'n groep. Je kunt hier dan praten met lotgenoten die precies hetzelfde voelen of doormaken als jijzelf. Het is fijn wanneer je iemand treft die weet wat je voelt, zo voel je je ook minder alleen.

Schrijf het van je af
Wat soms kan helpen is om je gedachten en je gevoelens van je af te schrijven. Door je gedachten op papier te zetten kun je er een andere kijk op krijgen wanneer je het terugleest. Maar mogelijk lucht het je dan ook een beetje op.

De natuur
De natuur is voor velen een uitlaatklep om weer even tot zichzelf terug te keren. De aarde is sereen en een fijne wandeling kan ervoor zorgen dat je weer nieuwe energie op doet.

Oefen een hobby uit
Net als bij schrijven kan je hobby uitoefenen een goede uitlaatklep zijn. Je verzet daarmee je gedachten en bent op een creatieve manier bezig. Je kunt denken aan schilderen, breien, lezen, maar ook sporten, hardlopen of fietsen. Er zijn zoveel dingen die je kunt doen, zolang jij er maar plezier aan beleeft.


3
Geschreven door Writer Lady
Gepubliceerd op: 17 nov 2021
3
41
3

Comments

  • 8 dec
  • 0
Goed artikel met goede tips.
  • 8 dec
0
  • 1 dec
  • 0
Mooie post, goede tips!
  • 1 dec
0
  • 24 nov
  • 0
Leuk geschreven en goeie tips.
  • 24 nov
0

Recente en relevant artikelen