Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Hoe maak je betere keuzes?

Keuzes maken: "Wat is dat moeilijk zeg." Mijn hart slaat sneller en denkt ja. Mijn hoofd zegt nee. Kom op, ben je helemaal gek geworden? Lang liet ik mezelf tegenhouden door mijn brein maar vanaf nu ga ik voor mijn intuïtie. Misschien is dit ook voor jou een dagelijkse realiteit?

Geschreven door Fany Van Hemelen
Gepubliceerd op: 10 juli 2021
8
85
8
Afbeelding door Elena Mozhvilo via Unsplash
Herken je dit: "Nee joh, dat kan ik niet betalen" of deze : "Dat kan ik niet" of nog zo een geweldige saboteur : " Wat moet die wel niet van me denken?"

Misschien heb je dit ook al meegemaakt? Je gaat volop voor je wens en ondanks al je inzet mislukt het.

Eerder wist ik, althans dat was mijn overtuiging, de anderen zijn beter of ik heb niet genoeg mijn best gedaan, maar dat zat in mijn hoofd.

Ondertussen durf ik eindelijk in te zien dat alles mogelijk is met de juiste mindset en geloof in jezelf. Misschien ben jij, net als ik, iemand die boeken, documentaires en podcasts verslindt over psychologie, NLP, succes en neurowetenschappen. De wet van de aantrekkingskracht is nog zo een ongelooflijk boeiend iets. Hierover vertel ik je in een ander artikel graag wat meer maar geef zeker aan dat je meer wil weten over dit boeiende en life-changing onderwerp.
Stilaan ontdek ik waarom ik ondanks alle moeite en mijn grote doorzettingsvermogen zo moeilijk kom waar ik echt wil zijn. Ik dwarsboom blijkbaar mezelf onbewust om mijn keuze waar te maken. Door alles wat ik in mijn omgeving meekreeg en mijn diepgewortelde aannames werkt mijn onderbewustzijn me tegen. Je zelfbeeld is dus ontzettend belangrijk. Pas wanneer jij gelooft dat je het kan of bent en het visualiseert, anders gezegd, je ziet het alsof het echt is dan zal je realiteit veranderen. Ik zeg ook je realiteit omdat iedereen zijn waarheid heeft en het over jouw blik op de situatie gaat. Alle succesvolle mensen gebruiken deze tool om te bereiken wat ze willen en om de juiste keuze te nemen. Praktisch gezien is dit hoe het gaat. Je wil bijvoorbeeld heel graag een succesvol boek schrijven dan zie je heel concreet voor je dat je boek al een bestseller werd.

Je denkt niet of probeert niet, je bent het al en net dat maakt het verschil omdat onze mind geen onderscheid maakt tussen wat echt is en wat niet. Denk je nu dit is niets voor mij omdat ik geen grote successen wil bereiken dan zit je fout. Deze visualisaties helpen je immers om ook in je persoonlijke leven te bereiken waar je van droomt. Als je bijvoorbeeld gezonder wil zijn of meer geld wil aantrekken, zie het voor je en dat is de eerste stap om er te geraken.

De andere fout die ik onbewust maak en waardoor ik dus net zoals jij misschien steeds opnieuw met mijn valkuilen geconfronteerd wordt is dat ik teveel ineens wil. Ik ben erg streng voor mezelf en moet alles ineens doen.
Ik wil alle ballen tegelijk in de lucht houden en blijkbaar is dit niet realistisch. Stilaan leer ik dat je met kleine stapjes geleidelijk aan wel naar je doel gaat. Bij nodeloos hoge druk op jezelf te leggen blijft het doel vaak net onbereikbaar omdat je onderbewuste zegt : "Nee, niet haalbaar" en het je gedrag saboteert.
Doet het dit omdat het je vijand is? Niets is minder waar, eigenlijk wil het je beschermengel zijn maar door wat jij in heel je leven opsloeg aan ervaringen of je eigen angsten, overtuigingen,... ziet het heel snel gevaar. De alarmbellen staan voortdurend aan en het wil je behoeden. Het probleem is ook dat dit inderdaad in je binnenste gebeurt. Jij bent je vaak niet bewust van dit proces en net als ik luister je misschien naar het irritante stemmetje. Soms vertelt het natuurlijk terecht dat je moet oppassen. Stel, je wandelt op straat en er komt een auto op je af dan denk ik dat je best opzij springt. Toch is er vaak geen echt gevaar en stopt je geest je actie zonder dat er risico was. Inspirerende sprekers, motivators en andere wetenschappers zeggen ook dat je risico's moet durven nemen om te groeien en dat niets onmogelijk is.
Voor mij was het een echte eye-opener om te ontdekken dat ik net door liever voor mezelf te zijn meer kan bereiken en betere keuzes durf maken. Door de combinatie van deze tip met de visualisatie en het geloof in jezelf zal ook jij op weg gaan naar meer keuzevrijheid en ik ben er zeker van dat je je doelen makkelijker zal bereiken. Laat zeker weten hoe jij over deze ideeën denkt en vul gerust aan met andere boeiende weetjes.
Bronnen:
Webinar Rutney Sluis Michael Pilarczyk boeken en kennis Info The law of attraction Info over visualisatie
8
Geschreven door Fany Van Hemelen
Gepubliceerd op: 10 juli 2021
8
85
8

Comments

 • 26 juli
 • 0
Keuzes maken zo nodig.
 • 26 juli
0
 • 21 juli
 • 0
Ik geloof ook wel in de wet van aantrekking en boeit me enorm.
Heb ook al enkele boeken gelezen die in je bron staat zo boeiend.
Maar soms of dikwijls vergeet ik het dan toch toe te passen je hebt me met je artikel tetug geprikkeld 😍

 • 21 juli
0
 • 11 juli
 • 0
Leuk! Maar hoe weet je wat een goede keuze is?
0
 • 11 juli
 • 0
Dat weet je inderdaad nooit Nuray maar op dat moment was dat de juiste keuze voor jou en je kan later nog altijd een ander pad kiezen als dat beter voelt.
 • 11 juli
0
 • 10 juli
 • 0
Heel erg goed geschreven Fany, en zeker waar. Je moet jezelf al zien waar je wil zijn en het niet 'proberen', maar doen.
0
 • 11 juli
 • 0
Yes Noa vroeger was ik bescheiden en ook wel onzeker, ging uiterste best doen en proberen nu doe ik het gewoon😜
 • 11 juli
0
 • 10 juli
 • 0
Interessant geschreven. Ik neem ook soms teveel hooi op mijn vork en luister te weinig naar mezelf. Herkenbare situaties. (Kom je ook eens langs?)
0
 • 11 juli
 • 0
Ben nog eens met plezier langs geweest bij jou. Soms ben ik precies zo een Duracell-konijntje' zo eentje dat blijft doorgaan en niet meer weet hoe te stoppen 😉
 • 11 juli
0

Recente en relevant artikelen