Goulash, wie kent het niet!
Benodigdheden:
- 500 a 700 gram runderlappen (sucade, borst, hachee)
- 4 grote uien
- 6 a 8 tomaten
- 1 teentje knoflook (knoflookpoeder)
- 3 a 4 paprika's (tricolor)
- 25 a 50 gram boter / olie
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 theelepel kummelzaadjes
- 3 kruidnagels (kruidnagelpoeder)
- 1 eetlepel paprikapoeder (of meer)
- 1 a 2 theelepel cayennepeper
- 2 blaadjes laurier (laurierbladpoeder)
- zout (naar smaak)
- Vlees bouillonblok (poeder - naar smaak)
- Heet water
Bereiding:
- Snijd (knip) het vlees in kleine stukjes
- Ontvel de tomaten (zet ze even in een bakje heet water) en snipper ui en knoflook, snij de tomaten in vieren
- Halveer de paprika's, verwijder zaadlijsten en zaadjes en snijd ze in kleine stukjes
- Fruit het vlees en ui tezamen in de boter of olie, op een niet te heet vuur
- Strooi de bloem erover en laat even goudbruin kleuren(blijf roeren) en meng er de tomatenpuree door
- Voeg tegelijkertijd de tomaat, paprika, knoflook, kummel, zout, kruidnagel, laurier, paprikapoeder, cayennepeper en bouillonblok toe, laat even bakken (blijf roeren)
- Voeg zoveel heet water toe zodat alles net onder staat ( koud water laat het vlees "schrikken" en dan blijft het taai!)
- Laat het gerecht heel zachtjes stoven, meet de deksel op de pan en roer zeer regelmatig, ongeveer 3 a 4 uur (ik gebruik een elektrisch plaatje)

Eet smakelijk
Comments
- 14 aug
- Hide replies (1)
1- 17 aug
0- 13 aug
- Hide replies (1)
1- 13 aug
0- 12 aug
1- 12 aug
- Hide replies (1)
1- 12 aug
0