Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Hongaarse Lángos

Het is die geur en de smaak, die de herinnering van je verlangen terug brengt. Herken je dat? Eén van de leukste (en lekkerste) dingen op vakantie is het proeven van plaatselijke specialiteiten. Het uitproberen van authentieke gerechten geven het ultieme vakantiegevoel.

Geschreven door Hilda Eeuwes
Gepubliceerd op: 10 sep 2021
6
596
4
Foto: Hilda Eeuwes
Foto: Hilda Eeuwes

DE LOKALE MARKT

Op vakantie bezoek ik altijd een markt. Want die zijn er in ieder land. Je beleeft nergens de geuren en smaak van het land beter. Kruiden en groenten die er op dat moment te koop zijn. Ook vind je op de markt vele culturen, want een markt bezoekt iedereen. Een geroezemoes van vele talen. Een ontmoeting met de wereld.
'DE KUNST VAN HET LEVEN IS OM THUIS TE ZIJN ALSOF MEN OP REIS IS' - GODFRIED BOMANS -
De keuken vertelt vaak veel over de geschiedenis en cultuur van een land. De Hongaarse keuken is een mengelmoes van oostelijke en westelijke invloeden. Een weerspiegeling van allerlei wereldkeukens.
Afbeelding door Caroline Hernandez via Unsplash

ÉCHTE HONGAARSE LÁNGOS

Iedere toerist ontkomt er niet aan of ziet wel dat er op de markt, stad of op een festival steevast Hongaarse Lángos wordt gebakken. Deze streetfood maak ik nu thuis. Een lekkernij om even terug te zijn in Hongarije en wat leuk om het met jullie te delen.


Afbeelding door Nadya Spetnitskaya via Unsplash
Recept:
- 150 gram kruimige aardappelen
- 30 gram (verse) gist
- 4 dl melk
- 3 el poedersuiker
- 400 gram bloem
- zout
- 50 ml olie
- olie om in te bakken

Kook de aardappelen in schil. Los de gist met wat suiker op in 1 dl lauwe melk (zet dit 10 minuten op een warme plek). Schil de aardappelen en stamp ze fijn. Zeef de bloem en maak in het midden een kuiltje. Giet hier in het gistmengsel. Voeg de aardappelen, olie, rest lauwe melk en zout toe en kneed hier soepel deeg van.

Bestuif het deeg met bloem en doe een schone theedoek over de kom. Laat het op een warme plek 1 uur rijzen.

Schenk 6 cm olie een pan. maak dikke ronde plakken van het deeg. Leg ze per keer of per twee in de hete olie. Bak ze aan beide kanten goudbruin.

Beleg met:
zure room, geperste knoflook, geraspte kaas en een beetje (verse) dille.
Of met ham/ schapenkaas en dille.
'Op uw gezondheid!' (Foto: Pinterest)
'Op uw gezondheid!' (Foto: Pinterest)
6
Geschreven door Hilda Eeuwes
Gepubliceerd op: 10 sep 2021
6
596
4

Comments

  • 15 sep
  • 1
Wat een heerlijkheid dit.
  • 15 sep
1
  • 14 sep
  • 1
Mijn liefde voor Hongarije blijft maar groeien...
  • 14 sep
1
  • 13 sep
  • 1
Klinkt heel lekker
  • 13 sep
1
  • 12 sep
  • 2
Klinkt lekker bedankt om dit te delen, Hilda.
  • 12 sep
2

Recente en relevant artikelen