- 324 gram volkoren tarwebloem
- 90 gram haver
- 3 soeplepels gemalen lijnzaad of andere zemelen
- Snuifje zout
- 1 theelepel soda (natriumbicarbonaat)
- 1/4 theelepel bakpoeder
- 40 gram vloeiende honing of melasse
- 236 gram water
- Scheutje citroensap of azijn
- Verwarm de oven voor op 205 graden Celsius
- Leg je bakplaat klaar, belegd met een bakpapier
- Meng de droge ingrediënten in een kom (zeef eventueel de bloem, soda en bakpoeder tezamen)
- Meng de natte ingrediënten in een beker
- Giet de natte ingrediënten bij de droge en meng dit met een lepel
- Kneed met de hand tot een egaal beslag. Dit duurt niet meer dan twee tot drie minuten en doe je in diezelfde kom.
- Neem het deeg samen in een bol en leg het op je bakplaat (op het bakpapier)
- Duw deze bol een klein beetje platter
- Met een scherp mes (of met een proper breekmes, een scheermes, een lame) snij je een diep kruis in het deeg

- Of met een vochtige keukendoek
- Of met een kom die volledig over het brood past en goed met de bakplaat aansluit
- Of met een opengeknipt proper plastic zakje, welke je kan bewaren om later opnieuw te gebruiken
Comments
- 31 juli
1- 16 juli
- Hide replies (1)
0- 17 juli
0- 23 juni
- Hide replies (1)
1- 23 juni
0- 22 juni
- Hide replies (1)
1- 23 juni
0- 21 juni
1