Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Ik ben een teleurstelling als vriendin

Brief van H.

Geschreven door Helene
Geschreven op: 27 juli 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
7
0
Afbeelding door Karl Magnuson via Unsplash

Hallo vriendin. Ik spreek bij deze de persoon aan die ooit mijn vriendin is geweest, de persoon die op dit moment mijn vriendin is en degene die in de toekomst besluit om mijn vriendin te worden. Ik wil je namelijk even op het hart drukken dat ik een teleurstelling ben als vriendin. Misschien had je dit zelf al een tijdje door, misschien (nog) niet. Gelukkig ben ik er dan om je nu alle bevestiging te geven.


Hallo vriendin. Ik stuur je regelmatig berichtjes met de vragen hoe het met je gaat, of je zin hebt in een telefoongesprekje of om af te spreken voor een koffie. Wanneer het erop aankomt, zeg ik onze plannen af. Soms vergeet ik per ongeluk of expres dat we iets hebben afgesproken en dan kijk ik urenlang niet meer naar mijn berichten. Ik cancel vaak op het laatste moment met een slappe smoes, puur omdat ik gewoon geen zin heb om de deur uit te gaan. Ik heb vandaag helemaal geen zin om je te zien en om je verhalen te horen. Ik laat je stikken, zoals ik bij ieder ander doe. En als je dan verdrietig wordt, dan negeer ik je in plaats van je te troosten. Zo zit ik in elkaar, vriendin. Ik ben een empathieloze Borderliner die geen relaties kan onderhouden. Als je te dicht bij me komt, dan behandel ik je naar en dan stoot ik je af.


Ik waardeer je niet genoeg, omdat ik mezelf niet waardeer. Ik ben jaloers op je uiterlijk, je prestaties en het gegeven dat jij wél mentaal stabiel bent, in ieder geval stabieler dan ik – wat zeker geen opgave is -. Ik denk dat ik het je gun om succesvol te worden, maar zodra je iets bereikt, dan voel ik afgunst. Ik wil beter zijn dan jij. Ik wil me slimmer en mooier voelen. Ik wil dat mannen naar mij kijken wanneer we samen door de stad paraderen. Ik wil alle aandacht krijgen, omdat ik zo ongelofelijk onzeker ben.


Hallo vriendin.


Ik kijk naar je en ik vind je een slecht mens. Je doet bepaalde uitspraken waar ik mijn vraagtekens bij zet en vervolgens vraag ik me af waarom wij überhaupt bevriend zijn. Ik wil me helemaal niet associëren met jouw denkbeelden. Je hobby’s en interesses boeien me vrij weinig. Ik vind je verhalen slaapverwekkend. En wat ben je eigenlijk toch ook maar altijd schaars gekleed. Hoe loop je er nou weer bij? Dat kan écht niet.


Lieve vriendin,


Ik kijk naar je en ik vind je de mooiste vrouw van de wereld. Ik ben er zo trots op dat jij mijn vriendin bent. Ik vind je helemaal geweldig. Je bent zo lief. Als ik je zie, dan wil ik je omhelzen. Ik verheug me enorm erop om met jou een hapje te gaan eten. Ik wil met je op vakantie gaan. Ik wil zo veel mogelijk met je afspreken. Jij bent mijn allerleukste vriendin en ik wil goed voor je zorgen. Ik hou van je. Wegens mijn persoonlijkheidsstoornis voel ik zo veel liefde voor je. Ik kan zo intens van iemand houden. Je bent echt een topvriendin.


Lieve vriendin. Ik weet eigenlijk helemaal niet of ik je leuk of stom vind. Ik weet niet of je mooi of lelijk bent. Ik weet niet of ik van je hou of dat ik eigenlijk per direct ons contact wil verbreken. Ik kan niet beslissen of ik je goed of slecht vind. Ik denk vaak zwart-wit en mijn mening verandert continu over mensen, maar soms weet ik hélemaal niet hoe ik over iemand denk. Lieve vriendin, waarom ben je bevriend met deze Borderliner?


Veel liefs,H.

0
Geschreven door Helene
Geschreven op: 27 juli 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
7
0

Recente en relevant artikelen