Artikel.nl
Ik, mij & mijzelf

Als gepassioneerde vrouw, die zich al jaren inzet voor een grote groep andere vrouwen, loop ik voortdurend tegen dezelfde vraag op. ‘Hoe vind ik tijd voor mezelf?’ Er zijn zoveel vrouwen die krampachtig op zoek zijn naar balans.

Geschreven door Adriana Writes
Gepubliceerd op: 20 aug 2021
0
7
0
Afbeelding door Sydney Rae via Unsplash
Een verschijnsel wat zo bij de overgang hoort. Het feit is helaas, dat veel vrouwen altijd de focus op alles en iedereen, behalve zichzelf hebben gelegd. Ineens willen ze dat niet meer, hebben nergens zin meer in en hebben het daar moeilijk mee. Waarom?
De hormonen om ‘te zorgen’ nemen af tijdens de overgang, een heel natuurlijk proces.
Het mooie van dit gevoel, wat de overgang met zich meebrengt, is dat vrouwen zich voorzichtig bewust worden van het feit dat het oké is om eens voor zichzelf te kiezen.
Vrouwen groeien uit hun zorgrol en realiseren zich ineens, dat zij er ook nog zijn. Die nieuwe vrouw met nieuwe verlangens, ideeën en prioriteiten. Wat een shock! Het gebeurt niet voor niets, het is nu tijd voor jezelf en dat is mooi, toch?

Er wordt mij zo vaak gevraagd, hoe ik dat dan doe. Nou gewoon, doen of niet doen!
Zo simpel is het namelijk, tijd heb je niet…tijd maak je.
Ik heb bijna drie jaar in de bank gehangen, al chips en m&m’s vretend, niets anders gedaan dan de kantjes eraf lopen, schrijven, films kijken en boeken lezen. Ik heb ook nergens zin in gehad en heb daar doodgewoon aan toe gegeven. Je lijf vraagt namelijk om die tijd en rust voor jezelf…en ik voelde mij er ook nog eens niet, ja je leest het goed, niet schuldig om.
De enige schuld die ik af en toe voelde was dat ik mijn lijf naar een ongekend hoog gewicht had gevreten, maar ja, dat was weer een andere zorg voor later.

Ik had dit nodig en heb het op een dag ook gewoon kenbaar gemaakt tijdens het eten.
Ik flapte het er ineens uit. ‘Hé jongens, ik ben het helemaal zat om altijd maar achter iedereen aan te lopen. Het wordt tijd dat jullie ook eens mee gaan denken hier in huis.
Zorg maar eens lekker een keer voor jezelf, ik kap ermee. Moeders gaat vanaf nu voor de verandering eens lief zijn voor zichzelf!’
Vorken bleven steken tussen de borden en de laadklep van mijn mannen, mondjes stonden open en ogen wijd opengesperd, vol ongeloof. Zei ze dat nou echt!? Een kodak momentje was het en ik heb er alles aan moeten doen om niet de slappe lach te krijgen.
Soms is het wel eens goed om zomaar een bommetje neer te gooien, de boel even lekker op te schrikken. Maar goed, er werd geluisterd en geaccepteerd, want moeders was ‘on strike!’

Wat ik hiermee wil zeggen? Accepteer wat je voelt, geef eraan toe en doe eens iets voor jezelf.
Ga gewoon gezellig de hort op, naar de bios, lekker lunchen of naar een concert met vriendinnen. Ga een weekend naar een Spa. Doe iets. Geen zin in? Ga je toch lekker op je reet zitten tot er bijna eelt op groeit…so what! Pak die tijd, want je mag en kunt het gewoon opeisen. Je gezin is onderhand oud en wijs genoeg om te begrijpen dat moeder-de-vrouw- tijd ook heel belangrijk is. Moeder-de-vrouw blij…iedereen blij ;)
0
Geschreven door Adriana Writes
Gepubliceerd op: 20 aug 2021
0
7
0

Recente en relevant artikelen