Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Ik sta te trappelen

Allereerst moet mij van het hart dat ik hou van nieuwe initiatieven. Vooral als die te maken hebben met lezen, schrijven en alles wat daarmee te maken heeft. Ik ben ook meestal degene die er bovenop duikt en als eerste roept dat hij meedoet.

Geschreven door GerJan Regtop
Geschreven op: 2 jan 2021
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
1
18
1
Afbeelding door Aaron Burden via Unsplash
Ik vraag me alleen af waar dit toe gaat leiden, want dat is op dit moment allemaal nogal vaag.
Want, zeg nou zelf; een nog in ontwikkeling zijnde, maar straks zeer uitgebreide en informatieve website, gebouwd door en voor mensen die graag lezen, schrijven en hun kennis, ervaring en mening delen?
Een nogal lange, ingewikkelde zin, maar dat valt te verklaren omdat de website bedoeld is voor mensen die graag lezen, schrijven en hun kennis, ervaring en mening delen. Dergelijke mensen snappen lange zinnen en weten wat er wordt bedoeld.

Toch?

Ik schrijf al dertig jaar voor mensen die graag een boekje lezen en mij is altijd geleerd om dergelijke lange zinnen te vermijden, teneinde de interesse vast te houden en de lezer op het puntje van de stoel te laten balanceren, hunkerend naar de volgende gebeurtenis die onomkeerbaar leidt tot weer een gebeurtenis, die er uiteindelijk toe zal leiden dat de hoofdpersonen in elkanders armen vallen en nog lang en gelukkig leven.

Bent u er nog?

Maar ik juich dit initiatief van harte toe. Een hele tijd geleden was ik één van de eersten die meedeed met een project van TAB, Throw-Away-Books, wat de Engelse term is voor stuiverromannetjes. In die tijd schreef ik dergelijke romannetjes, dus het plan was om een langlopende reeks te schrijven in de trant van de Throw-Away-Books. Nog voor de website werd gelanceerd stierf het project een stille dood en had ik een project op de plank liggen dat nooit af zou komen. Tot een ander initiatief opdook: een nieuwe website voor en door mensen die graag lezen, schrijven en erover praten. Ik was de eerste om mijn project van de plank te halen, maar u raadt het al: het ligt er alweer.

Nu dus dit initiatief. Ik juich en ik zal blijven juichen en ik wacht af. Er liggen talloze projecten op mijn planken, dus laat het maar komen.

Schep wat duidelijkheid over de structuur, de verwachtingen van ons, de schrijvers en ik zal de eerste zijn om te juichen.

En te trappelen...
1
Geschreven door GerJan Regtop
Geschreven op: 2 jan 2021
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
1
18
1

Comments

  • 12 juni
  • 0
Vlot geschreven in alle geval in een stijl die me wel bevalt. Ik sta zelf te popelen om te zien waar dit naar toe leidt. Ondertussen al een tiental artikels toegevoegd en de zin om schrijven zit er zeker in. Veel succes.
  • 12 juni
0

Recente en relevant artikelen