Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Ik verkoop mijn ziel voor een paar euro

Brief van H.

Geschreven door Helene
Geschreven op: 22 juli 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
8
0
Afbeelding door Kristian Angelo via Unsplash

Ja, dit is correct. Je kunt het lezen. Ik verkoop mijn ziel voor een paar euro. Je leest een goedkope advertentie van mezelf. Mijn gêne is jouw amusement. Ik deel mijn gedachten met iemand waarvan ik niet weet wie dit leest. Ik spuug al mijn woede over mijn toetsenbord. Ik verkoop mijn ziel voor een paar euro. Ik verkoop mijn ziel voor een paar euro en ik weet niet wie het leest.


Wat denk je nou? Wat voel je nou? Wat doet het met je?


Ik verkoop mijn ziel voor een paar euro. Ik duw mijn tere brein in een kleine stomme envelop. Mijn vingers glijden langs mijn toetsenbord en het voelt alsof jij ze aanraakt. Alsof jij me bestuurt. Alsof jij me de opdracht geeft om dit te schrijven en ik als willoos werktuig de letters intik. Ik verkoop mijn ziel voor een paar euro. Wie houd ik nou eigenlijk voor de gek? Wat moet ik nou? Wat moet jij nou?


Ik ben kapot. Ik ben gebroken. Ik ben stukjes porselein op een wit vel. Kom jij me redden? Mag ik in jouw armen vallen? Leg jij een hand op mijn schouder? Ik verkoop mijn ziel voor een paar euro. Het gaat om een paar euro, maar rijker of armer word ik er niet van. Ik ben mentaal en fysiek gebroken. Kom je me helpen?


Ik verkoop mijn ziel voor een paar euro. Kun je niet beter gewoon ergens een cappuccino kopen?


Veel liefs,


H.

0
Geschreven door Helene
Geschreven op: 22 juli 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
8
0

Recente en relevant artikelen