Artikel.nl
Ik zweef

Muziek ik een groot deel van mijn leven en dan specifiek zang. Hoe ik mij voel als ik zing is soms moeilijk uit te drukken, maar ik heb het toch geprobeerd.

Geschreven door Rudi Lejaeghere
Gepubliceerd op: 22 nov 2022
1
4
2
Afbeelding door Omar Flores via Unsplash
Ik zweef op tonen, Bijna en toch niet dissonant Tussen kruisen en mollen, Noten die tussen en op balken raken Smaken vol in harmonie,


Klinkende klanken uit en in adem Trillende speling in kelen, Het smelten in melodie, De woorden die duiden, De maat die het kadert,


Ik land in stillend geluid Of soms met trompetten, Ontploffende apotheose, Mijn hart klopt muziek, Mijn bloed vloeit een lied.


© Rudi J.P. Lejaeghere
1
Geschreven door Rudi Lejaeghere
Gepubliceerd op: 22 nov 2022
1
4
2

Comments

  • 23 nov
  • 1
Mooi, voor mij zit muziek ook in de trilling van mijn borstkas, de zware stem waarvan ik weet dat hij ver draagt, het resoneren met de andere leden van het koor, de standvastige en krachtdadige houding die mijn stem de kracht geven. Voor mij gaat zang echt over gevoel. helaas, ik vind bulderen dus ook heerlijk, ik houd van de kracht die ik kan zetten. Daarmee ben ik niet de beste zanger, ik geloof dat ik maar stadsomroeper ga worden. Een microfoon heb ik niet nodig!
1
  • 23 nov
  • 0
Bedankt, Peerke, voor de leuke commentaar.
  • 23 nov
0

Recente en relevant artikelen