Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Ineens zin in appeltaart?

Zin in taart en de winkels zijn dicht? In het weekend wordt vaak iets speciaals gegeten. Omdat er meer tijd is om te koken of omdat het een speciale dag is, zoals Moederdag. Meestal worden de boodschappen op zaterdag gehaald. Dat is ook te zien in de winkels. Maar, wat doe je als je vergeten bent iets lekkers mee te nemen?

Geschreven door Erna Daalman
Gepubliceerd op: 9 mei 2021
2
23
1

Wat heb je altijd in huis?

Er zijn van die etenswaren die je altijd in huis hebt. Eieren, bloem, boter of suiker. Maar taart hoort daar niet bij. Behalve voor de échte liefhebbers met een grote diepvries, die daarin ook allerlei lekkers hebben: ijs én taart.
De meest mensen hebben toch alle ingrediënten in huis om taart te maken. En fruit, meestal appels omdat die zo lang houdbaar zijn.

Is taart gezond?

In taart zit bijna altijd suiker en daar moet je voorzichtig mee zijn. Dus wordt er niet iedere dag taart gegeten. Bovendien is taart vaak gekoppeld aan een feestdag en dat is het niet iedere dag.
Dus, taart is niet écht gezond. Maar een appeltaart met heel veel appels, een beetje suiker, bloem en boter klinkt niet verkeerd.

Wat is dat met tradities en taart?

Moederdag, Vaderdag, verjaardag, Kerst, Pasen, het Suikerfeest en Chanoeka, bijna alle feestdagen komen vanuit het geloof en op al die dagen is er iets bijzonders met eten én taart.
Er zijn zelfs dagen dat er traditioneel ieder jaar hetzelfde wordt gegeten, zoals Thanksgiving Day in de Verenigde Staten en Canada. Op die dag wordt er kalkoen gegeten, bij voorkeur een hele. Met aardappelpuree, sperziebonen en cranberries, met als toetje taart.
Deze boodschappen worden ruim van te voren gehaald. En de taart wordt ook minimaal één dag van te voren gebakken.

Als je geen taart in huis hebt!

Maar wel allerlei basisingrediënten. Dan bak je heel snel een taart. Nou ja, een taart moet altijd zo’n drie kwartier tot een uur in de oven, maar je kunt hem wel heel snel in die oven krijgen.
Voor een snelle appeltaart: schil een heleboel appels, zoveel als je wilt. En snijd ze in dunne schijfjes.
Zet een pannetje op het vuur met suiker en een beetje water en laat dat even koken voor suikersiroop of iets langer voor caramel. Suikersiroop wordt caramel als de massa bruin begint te worden. Voeg dan een beetje roomboter toe en draai het siroopje in de pan. Voeg daaraan alle appelschijfjes toe. Daarna kan dit mengsel in een bakschaal, zo eentje zonder losse onderkant anders loopt de siroop eruit. Wel kan dit met een bakpapier op de onderkant.
Pak daarna een schaaltje met een lepel en roer daarin wat suiker, vanillesuiker, een beetje zout, een ei, water en bloem (niet teveel, want dit is een lage taart). Giet dit mengsel over de appeltjes.
Dan mag de taart op 180 graden voor 3 kwartier in de oven en kan daarna gelijk gegeten worden. Warm is deze taart het lekkerst!
2
Geschreven door Erna Daalman
Gepubliceerd op: 9 mei 2021
2
23
1

Comments

  • 16 mei
  • 1
Ik maak ook graag kleine appelflapjes, omdat ik vaak bladerdeeg in de vriezer heb liggen en appels in de fruitschaal. Heerlijk! Geen feestdag, maar toch iets speciaals, omdat je het verdient!
Leuk artikel, ik ga je volgen.
  • 16 mei
1

Recente en relevant artikelen