Artikel.nl
Inspiratie van de dag: "Verdriet doet groeien".

Omdat we allemaal wel wat meer liefde, inzichten en tips kunnen gebruiken ga ik vanaf nu elke dag op zoek naar een bijpassende quote rond een thema. Wat mij raakt, deel ik dan met jou. Verdriet verandert alles en dus begin ik hiermee.

Geschreven door Fany Van Hemelen
Gepubliceerd op: 15 sep 2021
0
2
0
Afbeelding door Andrew Seaman via Unsplash
When you come out of the storm, you won’t be the same person who walked in. That’s what this storm’s all about.” ― Haruki Murakami

Als je al wat stukjes van mij las weet je dat ik niet de gemakkelijkste tijd achter de rug heb. Net zoals vele anderen moest ik hoge bergen beklimmen waarvan de top soms precies verdwenen was. Het was en is nog steeds hard maar het heeft mij ook bewust gemaakt dat dingen soms nu eenmaal lopen zoals ze geschreven staan.

Mijn eigen visie op de dingen is hoe hartverscheurend en onbegrijpelijk gebeurtenissen soms zijn dat alles een reden heeft. Soms zien we ze niet, maar later ontdek je ze misschien wel.
Elk obstakel brengt een wijze les die je soms niet wil maar misschien soms wel nodig hebt.
Om met de deur in huis te vallen. Had ik mijn papa niet verloren en niet geconfronteerd geweest met al mijn zielenpijn dan had ik waarschijnlijk nooit artikels geschreven. Al mijn woorden bleven dan thuis op papier of in mijn hart bewaard.

Deze vreselijke ervaring heeft mij nog maar eens getoond hoe kwetsbaar we allen zijn. Door mijn intense gevoelens en belevingen te delen wil ik laten zien dat je er niet alleen voor staat.

Zoals Haruki Murakami zo raak schrijft, interpreteer ik het zo.

Wanneer je door de storm gegaan bent ben je niet meer wie je was toen de storm begon. Dat is net waar dit over gaat.

Voor mij is dus dit de zin achter wat er gebeurde. Het verdriet zal nooit verdwijnen maar de betekenis erachter is wel een troost. Ik voel dit nu op deze manier maar waarschijnlijk zie jij iets heel anders in dit prachtige citaat.

Zo kan je in elke situatie wel een wijsheid zien. Denk je nu: "Hoe kan ik in hemelsnaam in dit een teken of les zien"?
Neem dan vooral je tijd en volg je eigen pad. Niets moet, alles mag. Deel ook gerust je eigen ideeën want samen komen we er stap voor stap. Dit is mijn manier van zingeving zoeken maar misschien is die van jou wel helemaal anders.
Verdriet doet mij groeien...

Wonden zijn als tatoeages
Onuitwisbaar
Gebrand in je hart
Verdriet doordrenkt je ziel
Ontastbaar maar verankerd in je diepste wezen
Elke traan geeft ook lucht aan een nieuw begin
Ook al gaat je stille gil door merg en been
Wijsheid wordt meegevoerd in de poelen van je pijn

©Fany Van Hemelen
Turn wounds into wisdom- Oprah Winfrey
0
Geschreven door Fany Van Hemelen
Gepubliceerd op: 15 sep 2021
0
2
0

Recente en relevant artikelen